Τα ποδοσφαιρικά όνειρα γίνονται πραγματικότητα: η ιστορία του Ρισάρλιζον τα λέει ΟΛΑ!

Ο Ρισάρλιζον δεν είναι μόνο η ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία της Έβερτον αλλά και ο παίκτης που στο ντεμπούτο του στην αρχική 11άδα της Βραζιλίας σκόραρε δις. Όλοι πλέον συζητούν για τον 21χρονο φορ και ο ίδιος δίνει μαθήματα ζωής, εξηγώντας μέσω συνέντευξης σε ισπανικό μέσο πώς κατάφερε να αντέξει τη φτώχεια και να έχει πραγματοποιήσει ήδη αρκετά ποδοσφαιρικά του όνειρα.

Brazil's Richarlison runs on the field in the first half of a soccer match against El Salvador, Tuesday, Sept. 11, 2018, in Landover, Md. (AP Photo/Patrick Semansky)
Brazil's Richarlison runs on the field in the first half of a soccer match against El Salvador, Tuesday, Sept. 11, 2018, in Landover, Md. (AP Photo/Patrick Semansky) AP

Από την Ατλέτικο Μινέιρο (2015-16) στην Φλουμινένσε (2016-17), από εκεί στην Πρέμιερ Λιγκ για την Γουότφορντ (2017-18) και από το περασμένο καλοκαίρι στην Έβερτον έναντι 45.000.000 ευρώ, ποσό ρεκόρ για την ομάδα από το Λίβερπουλ σε μεταγραφική περίοδο.

Στα πρώτα τρία παιχνίδια του με τα "ζαχαρωτά" στο πρωτάθλημα μετράει ισάριθμα γκολ ενώ στο πρώτο του ματς ως βασικός με τη φανέλα της πεντάκις πρωταθλήτριας κόσμου Βραζιλίας, πέτυχε δύο τέρματα κόντρα στο Ελ Σαλβαδόρ.

Η ιστορία του Ρισάρλιζον είναι αν μη τι άλλο ενδιαφέρουσα και αυτό που την κάνει ακόμα πιο "ζουμερή" είναι πως για να φτάσει στα 21 του χρόνια να συζητιέται το όνομά του στην πατρίδα του αλλά και στην Ευρώπη, χρειάστηκε να περάσει μέσα από συμπληγάδες...

Αυτό τουλάχιστον μπορεί να συμπεράνει κανείς μέσα από τη συνέντευξη που παραχώρησε στην ισπανική εφημερίδα "Αs"... Διαβάστε ορισμένα χαρακτηριστικά αποσπάσματα:

Τα ποδοσφαιρικά όνειρα γίνονται πραγματικότητα: η ιστορία του Ρισάρλιζον τα λέει ΟΛΑ!

Μέσα σε δύο χρόνια πήγες από τη δεύτερη κατηγορία της Βραζιλίας σε ένα από τα ιστορικότερα κλαμπ στην Αγγλία...

Και μιλάτε μόνο για το επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Όταν ήμουν νεότερος, τα πάντα έγιναν ακόμα πιο γρήγορα. Με τα τμήματα υποδομής είχα παίξει μόλις 11 ματς πριν πάω στην πρώτη ομάδα. Σκόραρα δύο φορές στα ισάριθμα πρώτα παιχνίδια μου ως επαγγελματίας και τα υπόλοιπα ήταν ιστορία. Αυτά είναι πράγματα που δεν είμαι σε θέση να τα εξηγήσω. Νομιζω είναι σκληρή δουλειά, επιμονή, πίστη και τεράστια ψυχική δύναμη για να ξεπερνώ τα εμπόδια.

Είναι αλήθεια ότι σκέφτηκες να παρατήσεις το ποδόσφαιρο όταν οι ομάδες σε απέρριπταν συνεχώς;

Ναι. Δεν έχω αρκετά δάχτυλα στα χέρια μου για να μετρήσω τον αριθμό των ομάδων που με απέρριψαν. Ήμουν έτοιμος να παρατήσω το ποδόσφαιρο αλλά κράτησα ψηλά το κεφάλι μου και πήγα στο Μπέλο Οριζόντε έχοντας μόνο τα χρήματα για να κάνω το ταξίδι για την τελευταία δοκιμή με την Αμέρικα Μινέιρο. Εάν δεν τα κατάφερνα, δεν έφταναν τα χρήματα που είχα πάνω μου για να γυρίσω σπίτι, στο Εσπίριτου Σάντο, που απείχε 600 χιλιόμετρα. Τα είχα δώσει όλα εκείνο το πρωί και πέρασα. Εάν τα είχα παρατήσει μετά το πρώτο "όχι", δεν θα είχα φτάσει εδώ που είμαι σήμερα.

Ποιες οι αναμνήσεις σου από την παιδική ηλικία, όπου μεγάλωσες δύσκολα, με λίγα χρήματα;

Έπρεπε να ζω στο σπίτι των θείων μου επειδή ήταν πιο κοντά στο μέρος που πήγαινα για προπόνηση και δεν είχα χρήματα για το λεωφορείο. Πουλούσα γλυκά και παγωτά στο δρόμο και δούλευα στους αγρούς για να βοηθήσω οικονομικά τους γονείς μου. Έπρεπε να το κάνω, γιατί ο καθένας έδινε τα πάντα για να μπορέσω να πραγματοποιήσω το όνειρό μου και να γίνω ποδοσφαιριστής.

Είχες κάποιον ήρωα όταν ήσουν παιδί;

Οι ήρωές μου ήταν ο πατέρας μου και ο θείος μου, που έπαιξαν σε τοπικό επίπεδο και ήταν πραγματικά καλοί. Ο πατέρας μου έδινε ασίστ, "έβλεπε" γήπεδο, και ο θείος μου καλός εκτελεστής. Έμαθα πολλά από αυτούς, αυτοί είναι οι ήρωές μου στο γήπεδο και στη ζωή.

Και κάποιος επαγγελματίας παίκτης;

Ο Ρονάλντο το φαινόμενο. Είναι μοναδικός και αξίζει το προσωνύμιό του. Πριν από κάθε ματς, όταν είμαι στο λεωφορείο, αρπάζω ένα τάμπλετ και βάζω videos με τα γκολ του για να είμαι έτοιμος.

News 24/7

24MEDIA NETWORK