Η κίνηση του Μέσι που... έστειλε την Αργεντινή στους 16!

Μετά το ματς της Αργεντινής με την Κροατία, πολλοί ήταν εκείνοι που μίλησαν για "έλλειψη ηγετικής συμπεριφοράς" απ' τον Λιονέλ Μέσι. Πάντως, στο ημίχρονο του "τελικού" με τη Νιγηρία ο Λίο είχε φροντίσει ν' αποδείξει το αντίθετο. (PHOTOS)

Η κίνηση του Μέσι που... έστειλε την Αργεντινή στους 16!

Πριν από την έναρξη του Μουντιάλ και ρίχνοντας μια ματιά στον όμιλο της Αργεντινής (Κροατία, Ισλανδία και Νιγηρία) ουδείς σκεφτόταν ότι η πρόκρισή της στους 16 του Παγκοσμίου Κυπέλλου θα ήταν... παιχνιδάκι.

Ύστερα απ' την ισοπαλία με την αδύναμη αλλά συνάμα μαχητική Ισλανδία και την ήττα με 3-0 απ' την Κροατία, η αμφιβολία διογκώθηκε και σύννεφα αμφισβήτησης άρχισαν να μαζεύονται πάνω απ' το στρατόπεδο της "αλμπισελέστε", τα οποία είχαν -κυρίως- δυο αποδέκτες: τον "ανύπαρκτο" Σαμπάολι και τον "περιπατητή" Μέσι. Αυτοί ήταν οι χαρακτηρισμοί που τους αποδόθηκαν...

Αρκετοί ήταν εκείνοι που μίλησαν για "έλλειψη ηγετικής συμπεριφοράς" απ' τον σταρ της Μπαρτσελόνα, τονίζοντας ότι δεν μπορεί να σηκώσει το βάρος της Αργεντινής στις πλάτες του. Στο ημίχρονο, όμως του αγώνα με τη Νιγηρία απέδειξε το αντίθετο.

Η κίνηση του Μέσι που... έστειλε την Αργεντινή στους 16!

Όχι μόνο έβαλε την ομάδα του μπροστά με ένα πανέμορφο γκολ, αλλά λίγο πριν βγουν ξανά στον αγωνιστικό χώρο για τα υπόλοιπα 45 λεπτά της αναμέτρησης, μάζεψε τους συμπαίκτες του κοντά του και τους έδωσε μια... τονωτική ένεση ψυχολογίας, βγάζοντας λόγο. Άλλωστε, οι καλοί οι καπετάνιοι στις φουρτούνες φαίνονται.

"Κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου ο Μέσι μας μάζεψε όλους γύρω του και μας είπε ότι είναι καθήκον μας να κερδίσουμε για τους ανθρώπους μας. Όταν μας δοθεί η ευκαιρία να σουτάρουμε απ' όποια θέση κι αν βρισκόμαστε. Ακολούθησα την συμβουλή του και έβαλα γκολ", είπε ο λυτρωτής της Αργεντινής, Μάρκος Ρόχο μετά την λήξη του αγώνα.

Η κίνηση του Μέσι που... έστειλε την Αργεντινή στους 16!

News 24/7

24MEDIA NETWORK