Ο Αβραάμ Παπαδόπουλος ετοιμάζεται να μαρκάρει τον Bolt

Ο Usain Bolt σκόραρε δις στο ανεπίσημο ντεμπούτο του ως ποδοσφαιριστής και, εφόσον κάνει το όνειρό του πραγματικότητα, ο πρώτος στόπερ που θα βρει στο δρόμο του αναμένεται να είναι ο Αβραάμ Παπαδόπουλος.

Jamaica's Usain Bolt reacts during training with the Central Coast Mariners soccer team in Newcastle, Australia, Tuesday, Aug. 21, 2018. Bolt's attempt to win a contract to play as a professional in Australian football's A-League began in earnest on his 32nd birthday Tuesday. (AP Photo/Steve Christo)
Jamaica's Usain Bolt reacts during training with the Central Coast Mariners soccer team in Newcastle, Australia, Tuesday, Aug. 21, 2018. Bolt's attempt to win a contract to play as a professional in Australian football's A-League began in earnest on his 32nd birthday Tuesday. (AP Photo/Steve Christo) AP PHOTO/STEVE CHRISTO

Η ζωή που -ακόμα- δεν έζησε, ένα παιδικό όνειρο που βλέπει κάθε βράδυ στον ύπνο του.

O Usain Bolt, στα 22 του κατέρριπτε το ένα παγκόσμιο ρεκόρ μετά το άλλο και κατακτούσε το χρυσό μετάλλιο στα 100μ και στα 200μ των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου. Δέκα χρόνια μετά κυνηγάει ένα ερωτικό απωθημένο του: να γίνει επαγγελματίας ποδοσφαιριστής.

Οι Central Coast Mariners, η ομάδα της πόλης Gosford που μετέχει στην A-League της Αυστραλίας, τού έχει προσφέρει όλα όσα χρειάζεται για να πείσει ότι αξίζει αυτήν την πολυπόθητη ευκαιρία.

Στην κλειστή λίγκα της χώρας οι Mariners τερμάτισαν τελευταίοι πέρυσι, αλλά με νέο προπονητή μετά τον Ιούλιο, τον Άγγλο Mike Mulvey, επιδιώκουν μια επανεκκίνηση. Για χάρη του Τζαμαϊκανού μάλιστα έχουν αφήσει στο ρόστερ μια κενή θέση μη γηγενή ποδοσφαιριστή (από τις πέντε που δικαιούνται), με την προοπτική να υπογράψουν τον 32χρονο Bolt. Υπό την προϋπόθεση ότι το αξίζει, όχι αποκλειστικά και μόνο για διαφημιστικούς / εμπορικούς σκοπούς.

Σε περίπτωση που η πρόβα τζενεράλε πριν από την έναρξη των επίσημων υποχρεώσεων (στις 21 Οκτωβρίου απέναντι στην Brisbane Roar του Αβραάμ Παπαδόπουλου - έπαιξε στο τελευταίο φιλικό) ήταν ενδεικτική του τι μπορεί να κάνει ο γρηγορότερος άνθρωπος του κόσμου όταν φοράει ποδοσφαιρικά παπούτσια, τότε οφείλουν να τον υπογράψουν... χθες.

Ο Bolt επιλέχθηκε στη βασική 11άδα.

Και ήταν σαΐτα. Κάτι καινούργιο; Πιο ποδοσφαιρικό; Κινητικός μακριά από την μπάλα, οξυδερκής προβλέποντας λάθη στην αντίπαλη άμυνα και αξιόπιστος εκτελεστής με κεφάλι ή πόδι.

"Δεν γνωρίζεις το επίπεδό σου πριν βρεθείς σ' ανταγωνιστικό περιβάλλον. Έχω μάθει πλέον πώς να τοποθετώ το κορμί μου και πώς να κοντρολάρω την μπάλα. Βελτιώνομαι διαρκώς", έλεγε παραμονές του αγώνα και εκ του αποτελέσματος είχε δίκιο.

Καθρέπτης τα δύο εκτός γκολ έδρας φιλικό της Παρασκευής με αντίπαλο τη United South West Macarthur, μια φρεσκο-ιδρυσθείσα ομάδα που προήλθε από συγχώνευση δύο άλλων και θα αιτηθεί να παίξει στο πρωτάθλημα του 2019-2020. Ομάδα - φάντασμα για την ομάδα. Η 'αστραπή' των στίβων διαμόρφωσε το τελικό 4-0 στο 57' και στο 68'.

Ορίστε μια μικρή γεύση:

Το δεύτερο μάλιστα τέρμα ήρθε τη στιγμή που ο προπονητής του μιλούσε γι' αυτόν on camera και ετοιμαζόταν να τον αντικαταστήσει. Ο Bolt τού ζήτησε άλλα πέντε λεπτά, τον έβγαλε στο 75'. Μέχρι και ο Ruud van Nistelrooy εξήρε την εκτελεστική δεινότητα του Τζαμαϊκανού.

Το ζητούμενο βέβαια είναι να τον κρατήσει μόνιμα για να προσφέρει έξτρα επιλογές σ' έναν τομέα που οι Mariners πέρυσι έπασχαν εμφανώς, έχοντας τη χειρότερη επίδοση των 10 ομάδων (28 γκολ σε 27 αγώνες).

Ενδεχομένως να λειτουργήσει αυτός ως το 'αντίδοτο' στα 'F3 Derby', τις γειτονικές μάχες με τους Newcastle Jets. Από τους οποίους πέρυσι δέχθηκαν 15 γκολ σε τρία παιχνίδια, με το 8-2 της 13ης Απριλίου ν' αποτελεί κηλίδα!

Κεντρική photo: AP Photo/Steve Christo

News 24/7

24MEDIA NETWORK