"Είμαστε όλοι μαϊμούδες, είμαστε όλοι ίδιοι". #WeAreAllMonkeys

Ο Άλβες χλεύασε το ρατσισμό και αποθεώθηκε. Ο Νέιμαρ στήριξε το συμπαίκτη του και "ξεσήκωσε" το twitter στη Βραζιλία, λέγοντας πως "είμαστε όλοι μαϊμούδες" και ζήτησε απ'όλους να ανεβάσουν φωτογραφίες με μια μπανάνα. Στο Contra.gr δεν μπορούσαμε παρά να τον ακούσουμε. Ακούστε τον κι εσείς. #WeAreAllMonkeys

"Είμαστε όλοι μαϊμούδες, είμαστε όλοι ίδιοι". #WeAreAllMonkeys

Από χθες το βράδυ ο ποδοσφαιρικός πλανήτης υποκλίνεται στον Άλβες. Κάποιος οπαδός της Βιγιαρεάλ του πέταξε μια μπανάνα κι αυτός τη σήκωσε, την άνοιξε και την έφαγε. Ο Ντάνι Άλβες συνέχισε σαν να μη συνέβη τίποτε και χλεύασε το ρατσισμό, πρώτα με την κίνησή του και μετά με τις δηλώσεις του. Εύκολο είναι να αποθεώσεις τη στάση του, όμως είναι δύσκολο να απαιτήσεις απ’όλους τους παίκτες να κάνουν το ίδιο.

Ο Σαλίνο πριν λίγες μέρες πέταξε πίσω την μπανάνα που του έριξαν στην Τούμπα και για μέρες το θέμα κάποιων δεν ήταν η ρατσιστική κίνηση, αλλά το αν έπρεπε να δεχθεί κόκκινη κάρτα για την αντίδρασή του. Άλλοι παίκτες σε άλλα γήπεδα έχουν φύγει κλαίγοντας απ’τον αγωνιστικό χώρο, έχουν βγάλει τη φανέλα, έχουν πάθει αμόκ στο χορτάρι.

Στις αντιδράσεις μας, δεν είμαστε όλοι ίδιοι, ούτε όλες οι στιγμές μας βρίσκουν στην ίδια ψυχολογική κατάσταση. Θα είναι μεγάλο λάθος να πάρουμε την κίνηση του Άλβες σαν ευαγγέλιο και εφεξής να ζητάμε απ’τα θύματα να έχουν αυτή, τη “σωστή αντίδραση”. Δεν υπάρχουν αντιδράσεις φασόν, δεν πρέπει για κανένα λόγο να εστιάσουμε στην αντίδραση του θύματος και όχι στη δράση του θύτη.

Είμαστε με τους παίκτες, όπως κι αν αντιδρούν. Είμαστε κατά των ρατσιστών, παντού και πάντα. Είμαστε με το Νέιμαρ, που ανέβασε φωτογραφία με μια μπανάνα και έστειλε το μήνυμα σε εκατομμύρια κόσμου. “Είμαστε όλοι μαϊμούδες, είμαστε όλοι ίδιοι. Πείτε ‘όχι’ στο ρατσισμό. Είναι καιρός ο κόσμος να πει ‘αρκετά’. Αν συμφωνείτε, τραβήξτε κι εσείς μια φωτογραφία που τρώτε μπανάνα”.

Είμαστε μ'αυτούς που άκουσαν το Νέιμαρ, στη Βραζιλία και σ'όλο τον κόσμο. Λέμε "όχι" στο ρατσισμό. Ο Βραζιλιάνος έχει δίκιο με το #somostodosmacacos. Είμαστε όλοι ίδιοι, είμαστε όλοι μαϊμούδες. Κι αν θέλετε, μπορείτε να τον ακούσετε κι εσείς. Περιμένουμε φωτογραφίες, σε facebook και twitter, με το hashtag #WeAreAllMonkeys.

"Είμαστε όλοι μαϊμούδες, είμαστε όλοι ίδιοι". #WeAreAllMonkeys
alves.jpg

Οι Βραζιλιάνοι της Τσέλσι απάντησαν με video στο Instagram

News 24/7

24MEDIA NETWORK