Κάλεσαν Βραζιλιάνο ποδοσφαιριστή στον ουκρανικό στρατό

Αναπάντεχη κλήση για να παρουσιαστεί στον ουκρανικό στρατό δέχτηκε ο Έντμαρ Λακέρδα, ο Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής με ουκρανική υπηκοότητα, της Μέταλιστ Χάρκιβ.

Κάλεσαν Βραζιλιάνο ποδοσφαιριστή στον ουκρανικό στρατό

Δεν μπορούσε να το πιστέψει ο Έντμαρ Λακέρδα όταν έλαβε την ειδοποίηση πως έπρεπε να υπηρετήσει στον ουκρανικό στρατό.

Ο Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής, που από το 2011 έχει αποκτήσει ουκρανική υπηκοότητα μετρώντας μάλιστα και εννέα συμμετοχές με την εθνική ομάδα της Ουκρανίας, αναγκάστηκε να ζητήσει τη βοήθεια της ομάδας του προκειμένου να αποφύγει την απρόσμενη υποχρέωση.

Ο 34χρονος δήλωσε στην βραζιλιάνικη "globo.com":

"Μόλις πήρα τα χαρτιά και δέχτηκα το τηλεφώνημα του στρατιωτικού, το είπα στη γυναίκα μου που εξεπλάγη. Ενημέρωσα και τον σύλλογό μου και στην αρχή όλοι υποστήριζαν ότι έχει γίνει λάθος. Είδαν όμως τα χαρτιά και κατάλαβαν ότι είναι αληθινά. Τελικά ύστερα από πολλές προσπάθειες το ζήτημα λύθηκε αφού είχε γίνει μια παρεξήγηση.

Προσπαθώ να αφήσω πίσω αυτήν την περιπέτεια, αυτό το σοκ. Εγώ και η γυναίκα μου ήδη έχουμε πουλήσει το σπίτι μας στη Συμφερούπολη μετά τα όσα έγιναν στην Κριμαία. Στο Χάρκοβο που μένουμε δεν υπάρχει τόση ένταση, αλλά μια ανησυχία είναι διάχυτη. Εγώ είμαι εδώ για να παίζω ποδόσφαιρο, όχι για να κρατάω όπλα. Η απόφαση των έξι ποδοσφαιριστών της Σαχτάρ να εγκαταλείψουν τη χώρα είναι κάτι προσωπικό. Εγώ αυτήν τη στιγμή δεν σκέφτομαι κάτι τέτοιο"

News 24/7

24MEDIA NETWORK