Η ομάδα σκηνοθέτησε τον θάνατό του και το έμαθε στα social media

Ερασιτεχνική ομάδα από το Δουβλίνο δημοσίευσε τον θάνατο ποδοσφαιριστή της ώστε να αναβάλει το επερχόμενο παιχνίδι της, με το "νεκρό" να μαθαίνει για το δυστύχημα από τα social media όταν έπαιζε βιντεοπαιχνίδια.

Η ομάδα σκηνοθέτησε τον θάνατό του και το έμαθε στα social media

Στον κόσμο του διαδικτύου και των social media συμβαίνουν πάρα πολλά καθημερινά. Απίστευτα πράγματα, τρελά και καταστάσεις που δύσκολα κατανοεί κανείς. Μία από αυτές τις ιστορίες διαδραματίστηκε στην Ιρλανδία, λίγο έξω από το Δουβλίνο, εκεί όπου η ερασιτεχνική, Ballybrack Fc, κατάφερε να ακουστεί μέχρι την Αυστραλία, αφού βέβαια σκηνοθέτησε τον θάνατο ενός ποδοσφαιριστή της.

Πριν ξεκινήσεις να διαβάζεις την ιστορία θα πρέπει να γίνει κατανοητό πως όλα τα παρακάτω συμβαίνουν σε ένα ερασιτεχνικό σωματείο, με ό,τι συνεπάγεται αυτό για τους παράγοντες της ομάδας, τους παίκτες αλλά και τους φιλάθλους της.

Η Ballybrack Fc λοιπόν, είχε την περασμένη Κυριακή να δώσει ένα ντέρμπι με την Arklow Town FC. Προφανώς το παιχνίδι θα ήταν σημαντικό καθώς αν δεν ήταν τέτοιο, δεν θα επακολουθούσαν όσα συνέβησαν.

Για ανεξήγητο ακόμα λόγο η Ballybrack ήθελε να αναβάλει το επερχόμενο ματς και κάποιος μέσα στο σύλλογο είχε τη φαεινή ιδέα να σκηνοθετήσει τον θάνατο ενός ποδοσφαιριστή. Ποντάροντας την ευαισθησία της τοπικής λίγκας αλλά και της αντιπάλου, οι υπεύθυνοι πίστευαν πως θα πέτυχαν τον σκοπό τους. Όπως και έγινε.

Η ομάδα σκηνοθέτησε τον θάνατό του και το έμαθε στα social media

Αρχικά έβγαλαν τον Ισπανό ποδοσφαιριστή, Φερνάντο Νούνο Λαφουένα Σάιθ, από το γκρουπ που διατηρεί η ομάδα στο WhatsApp. Ο ίδιος, σε δηλώσεις του αργότερα, τόνισε πως υποψιαζόταν ότι κάτι ετοίμαζε ο σύλλογος αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορούσε να φανταστεί μέχρι που θα έφταναν. " Ήξερα πως κάτι γινόταν. Με έβγαλαν από το γκρουπ την Πέμπτη και γνώριζα πως θα βγει μία ιστορία για μένα. Πίστευα πως θα έσπαγα απλά το πόδι μου ή κάτι παρόμοιο".

Αντίθετα, η Ballybrack είχε σχεδιάσει να ενημερώσει μέσω Facebook πως με μεγάλη της λύπη ενημερώνει για τον άδικο χαμό του Φερνάντο σε αυτοκινητιστικό ατύχημα το βράδυ της Πέμπτης. Φυσικά και το μήνυμα έκλεισε με το "rest in peace Fernando"

Η ομάδα σκηνοθέτησε τον θάνατό του και το έμαθε στα social media

Η είδηση του θανάτου ενός ποδοσφαιριστή, μόλις δύο ημέρες πριν τον αγώνα της Κυριακής, οδήγησε την διοργανώτρια αρχή να αναβάλει το παιχνίδι, μαζί φυσικά με τα συλληπτήρια όλης της λίγκας και της αντιπάλου, Arklow Town.

Ο μόνος που δεν είχε ενημερωθεί για τα γεγονότα ήταν ο Φερνάντο, ο οποίος δεν ήταν στο γκρουπ της ομάδα στο WhatsApp και ενημερώθηκε από φίλους του όταν ο ίδιος έπαιζε βιντεοπαιχνίδια στον καναπέ του σπιτιού του. Άμεσα άφησε το χειριστήριο και είδε τα ποσταρίσματα στα social media και τα άρθρα στο διαδίκτυο, αντιλαμβανόμενος πως είχε πεθάνει το προηγούμενο βράδυ σε τροχαίο δυστύχημα. " Μου είχαν πει πως θα έχω ένα ατύχημα, αλλά δεν περίμενα να συμβεί κάτι τέτοιο", δήλωσε ο... αποθανών.

Μπορεί παλιότερα το θέμα να μην έπαιρνε διαστάσεις και αυτό που δεν υπολόγισαν οι άνθρωποι της Ballybrack , ήταν πως στην εποχή του Internet και των social media, τίποτα δε μένει κρυφό και όλα τα νέα ταξιδεύουν με απίστευτη ταχύτητα. Η είδηση έφτασε στις εφημερίδες της χώρας και όχι μόνο καθώς τυπώθηκε μέχρι και στην Αυστραλία.

Η ντροπή για την Ballybrack ήταν μεγάλη και όπως ήταν φυσικό ο σύλλογος αναγκάστηκε να βγάλει ανακοίνωση για να ζητήσει συγνώμη αλλά και να ρίξει το φταίξιμο σε έναν υπάλληλο της ομάδας, ο οποίος δεν ήταν στα λογικά του και έχασε τη δουλειά του μετά το περιστατικό.

Η ομάδα ζήτησε συγγνώμη από όλους για την αναστάτωση και είχα μάλιστα την στήριξη των οπαδών της, οι οποίοι χαρακτήρισαν την ανακοίνωση: " Εξαιρετική με σωστή γραμματική, καλό συντακτικό και αυτό που θα άξιζε στην 43χρονη ιστορία της ομάδας".

Το διασκεδάζουν λίγο παραπάνω από όσο θα έπρεπε εκεί στο Δουβλίνο.

News 24/7

24MEDIA NETWORK