Ο Χατζηγιοβάνης είναι φτιαγμένος για Α' Ανδρικό

Η όμορφη ιστορία του φετινού Παναθηναϊκού δεν έχει μόνο έναν πρωταγωνιστή. Το θέμα είναι ότι ο Τάσος Χατζηγιοβάνης δεν παίζει μπάλα για τον Β' Ανδρικό. Είναι ο 'σπασίκλας' που θέλει να βάζει τη σφραγίδα του.

Ο Χατζηγιοβάνης είναι φτιαγμένος για Α' Ανδρικό
EUROKINISSI

Όλοι είχαμε στην παρέα μας, όταν μαζευόμασταν για μπάλα πιτσιρικάδες στις αλάνες, τον 'σπασίκλα' που ήθελε να κάνει τα πάντα. Να εκτελεί τα φάουλ, τα πέναλτι, δεν έδινε πάσα, ήθελε να βάλει το εντυπωσιακό γκολ, να κάνει τον ξέφρενο πανηγυρισμό. Πάντα υπήρχε ένας Χατζηγιοβάνης στις ποδοσφαιροπαρέες.

Στην ιστορία με τον πιτσιρικά του Παναθηναϊκού που πρωτοσυστήθηκε στο κοινό πέρυσι, επί Ουζουνίδη, προστέθηκε το νέο κεφάλαιο το βράδυ της Κυριακής στη Λάρισα. Οι 'πράσινοι' κερδίζουν πέναλτι, ο Χατζηγιοβάνης γυρίζει στον πάγκο, στο μέρος του Δώνη και προσεύχεται σαν μικρό παιδί (oh, wait, είναι!) να το εκτελέσει αυτός, ο Έλληνας προπονητής τον αγνοεί και δίνει εντολή στον Κάτσε, του οποίου η προτροπή προς τον Δώνη στέλνει τελικά τον πιτσιρικά στην άσπρη βούλα για το 1-3. Και εδώ μπαίνει ακόμη ένα κεφάλαιο στην όμορφη ποδοσφαιρική φιλμογραφία του εφετινού Παναθηναϊκού.

Ο Ουζουνίδης του έβαλε γκέμια

Μέχρι αυτό το στιγμιότυπο ο Τάσος Χατζηγιοβάνης είχε περάσει σε β' ανδρικό ρόλο την τρέχουσα σεζόν. Είχε 'κλέψει' την παράσταση ο Μπουζούκης για τον οποίο γνωρίζαμε λίγα πράγματα. Αντίθετα, ο 'Χατζή' ήταν γνωστός από πέρυσι, όταν ο Μαρίνος Ουζουνίδης τον προώθησε στην πρώτη ομάδα, τον πήρε στην προετοιμασία της Ολλανδίας, δούλεψε μαζί του, κυρίως όσον αφορά στον τρόπο σκέψης και του έδωσε φανέλα βασικού σε αρκετά παιχνίδια της προηγούμενης, προβληματικής, σεζόν.

Με τον Ουζουνίδη ο Μυτιληνιός -εξτρέμ-δεύτερος επιθετικός-κάτι σαν Νίνης μέχρι να βρει τη θέση που του αρμόζει, 'κατέβασε ταχύτητα' στον ενθουσιασμό, φρέναρε την εξωγηπεδική ανωριμότητά του (για παράδειγμα, είχε ενοχλήσει πολλούς το ξανθό μαλλί εξ ου ο αποκλεισμός από την αποστολή μετά από απόφαση του Ουζουνίδη) και επικεντρώθηκε στο ποδόσφαιρο.

Απέκτησε κι άλλους Χατζηγιοβάνηδες

Η αλήθεια είναι ότι την περασμένη σεζόν αν και στην αρχή πολλοί εντυπωσιάστηκαν με την ταχύτητα, την ντρίμπλα και τον 'κωλοπαιδισμό' (με την καλή έννοια) μίας άλλης ποδοσφαιρικής εποχής, η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Πάντοτε υπήρχε στο μυαλό για την εφετινή νέα προσπάθεια με τα 'παιδιά του Δώνη', αλλά όπως προαναφέρθηκε ήρθαν ο Μπουζούκης, ο Εμμανουηλίδης και οι λοιποί να του κλέψουν τη δόξα. Ήρθαν οι άλλοι 'σπασίκλες' να παίξουν μπάλα στο δικό του... γήπεδο.

Για κάθε ενθουσιασμό του κάθε Χατζηγιοβάνη υπάρχει και ένα παράδειγμα Νίνη που κόβει τη φόρα. Ο 21 ετών (31/05/1997) μέσος έχει όλα τα φόντα να πρωταγωνιστήσει, να αφήσει το στίγμα του στον Παναθηναϊκό, να γίνει το next big thing του συλλόγου. Έχει όλα τα φόντα να συνεχίσει από εκεί που σταμάτησε ο Νίνης, ο Μαυρίας, ταλέντα που μπήκαν στις ράγες για το μεγάλο ταξίδι και χάθηκαν στου δρόμου τα μισά.

Έκανε την αρχή με τον Ουζουνίδη, με τον οποίο πέρασε το βασικό στάδιο της εκπαίδευσης. Τώρα με τον Γιώργο Δώνη ήρθε η ώρα να γίνει άνδρας, να κλειδώσει στη ντουλάπα ό,τι τον συνδέει με την αλάνα της γειτονιάς και να αντέξει το βάρος της φανέλας που φορά.

Ζει στη δική του αλάνα

Ο Τάσος Χατζηγιοβάνης, o οποίος -το οξύμωρο της υπόθεσης- δεν προέρχεται από τα σπλάχνα του Παναθηναϊκού, αλλά πήγε εκεί το 2013 από τη Μυτιλήνη, θα είναι πάντα το παιδί της πρώτης παραγράφου, που θέλει να τα κάνει όλα. Η αλήθεια είναι ότι αυτό είχε λείψει τα τελευταία χρόνια από τον Παναθηναϊκό. Όχι ο ατομιστής, αλλά αυτός που θέλει να ζήσει τη στιγμή με την πράσινη φανέλα. Στη δική του ποδοσφαιρική αλάνα.

Το βράδυ της Κυριακής, το πρόσωπο της αγωνιστικής, είχε τις μισές από τις συνολικά 12 τελικές του Παναθηναϊκού προς την εστία της Λάρισας. Είπαμε, θέλει να τα κάνει όλα αυτός. Μόνο που στην εφετινή ομάδα ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος και στο γήπεδο βρίσκονται πολλοί. Ιδού, λοιπόν, το ξεχωριστό κίνητρο για το κάτι παραπάνω. Σε αυτό το όμορφο παιδομάζωμα μίας, από ανάγκη, ιδιότυπης αλάνας.

News 24/7

24MEDIA NETWORK