To Σάββατο συνελήφθη για κακοποίηση γυναίκας, την Τρίτη βρήκε ομάδα

Στο NFL προφανώς οι κανονισμοί είναι σαν τις παραδόσεις: υπάρχουν για να σπάνε. Ο Ρούμπεν Φόστερ συνελήφθη για τρίτη φορά μέσα στο 2018, το Σάββατο και τρεις ημέρες μετά υπέγραψε σε νέα ομάδα.

To Σάββατο συνελήφθη για κακοποίηση γυναίκας, την Τρίτη βρήκε ομάδα

Στο μαγικό κόσμο του αμερικανικού επαγγελματικού αθλητισμού, ένας καλός παίκτης μπορεί να συλλαμβάνεται το Σάββατο 24/11, για κακοποίηση της συντρόφου του, να διαγράφεται πάραυτα από τις λίστες της λίγκας -σύμφωνα με τους κανονισμούς, και... να βρίσκει δουλειά 3 ημέρες αργότερα. Αυτή τουλάχιστον είναι η πραγματικότητα για το ΝFL.

Και αυτό που διάβασες το έζησε ο Ρούμπεν Φόστερ. Ξεκίνησε τη σεζόν στους Ουόσινγκτον Ρέντσκινς, οι οποίοι τον τοποθέτησαν στη λίστα με τους waivers, μετά την τελευταία του σύλληψη -την τρίτη μέσα στο 2018.

Όταν κάποιος παίκτης του NFL μπαίνει στη συγκεκριμένη λίστα, είναι για συγκεκριμένο διάστημα (στην παρούσα φάση του NFL είναι για 24 ώρες) και σε αυτό μπορεί να τον ζητήσει και να τον πάρει όποιος ενδιαφέρεται. Χωρίς να έχει κάποια υποχρέωση στην πρώην ομάδα του παίκτη. Αν δεν τον θέλει κανείς, free agents. Ας ανοίξουμε μια παρένθεση.

Ο 24χρονος Φόστερ, από την Alabama έχει προβληματική συμπεριφορά από πέρυσι. Στη διαδικασία που προηγείται του NFL draft τσακώθηκε με νοσηλευτή για το δείγμα που 'χε δώσει για ντόπινγκ κοντρόλ -ήταν αραιωμένο. Η διοργανώτρια αρχή του απαγόρευσε να μιλήσει με τις ομάδες και τον έστειλε σπίτι του. Μετά τον υποχρέωσε να ακολουθήσει ειδικό πρόγραμμα για την κατάχρηση ουσιών και κατόπιν επελέγη στο Νο31 από τους Σαν Φρανσίσκο 49ers. Πριν το χαμό, οι προβλέψεις τον ήθελαν στο ΤΟΡ10.

Είχε μια αρκούντως καλή πρώτη σεζόν και τον Μάιο συνελήφθη με την κατηγορία κακοποίησης συντρόφου και κατοχής μικροποσότητας μαριχουάνας. Μολονότι το θύμα απέσυρε τις κατηγορίες (είπε πως ήθελε να κάνει κακό στην καριέρα του), τιμωρήθηκε για τη μαριχουάνα. Το ΝFL τον τιμώρησε με αποκλεισμό δυο αγώνων και απώλεια αυτών των μισθών.

Το περασμένο Σάββατο έπεσε πάνω στην πρώην του (αυτή που είχε χτυπήσει τον Οκτώβρη) και ενώπιον κόσμου χτύπησε το χέρι της κοπέλας του, της έπεσε το τηλέφωνο, συνέχισε με σπρώξιμο στο στήθος και χαστούκι. Συνελήφθη και το πρωί της Κυριακής 25/11 έδωσε 2.000 δολάρια εγγύηση και αφέθηκε ελεύθερος. Τον διέταξαν να μην έλθει σε επαφή με το θύμα που τον κατήγγειλε. Δες τη φωτογραφία που πόσταρε η νέα του κοπέλα, στο Instagram μετά την αποφυλάκιση του.

Αγωνιστικά, τον τράβηξαν οι Ρέντσκινς από τη λίστα που λέγαμε πριν. Μετά έμαθαν πως ο Φόστερ δεν έχει δικαίωμα να προπονηθεί ή έστω να δει αγώνα. Του επιτρέπεται μόνο να πηγαίνει στις εγκαταστάσεις της ομάδας για συναντήσεις, γυμναστική, θεραπεία και αποθεραπεία. Όλα αυτά θα ισχύσουν μέχρι νεοτέρας.

Σε ό,τι αφορά τη γενική κατακραυγή για την απόφαση της Ουάσινγκτον να αποκαταστήσει τον κακοποιό, ο οργανισμός έγραψε σε επίσημη ανακοίνωση Τύπου πως μίλησε με πρώην συμπαίκτες του από την Αλαμπάμα και πήρε διαβεβαιώσεις πως ο Φόστερ δεν είναι ικανός για όλα αυτά και δεν πιστεύει τους ισχυρισμούς και τις κατηγορίες.

Δεν του υποσχεθήκαμε το παραμικρό. Ελπίζουμε με το να είναι κοντά σε πρώην συμπαίκτες και φίλους του, θα βρεθεί στο κατάλληλο περιβάλλον για να επιτύχει ως άνθρωπος και ως παίκτης.

Το NFL απλά δεν νοιάζεται

Η ενδοοικογενειακή βία είναι κάτι το σύνηθες, για τους παίκτες του NFL. Η σχετική πολιτική της διοικούσας αρχής ορίζει πως αυτοί που παραβαίνουν τους κανονισμούς πρώτη φορά, τιμωρούνται με έξι ματς -και ισάριθμους μισθούς. Αυτή η τιμωρία ωστόσο, έχει επιβληθεί μόλις μια φορά.

Αυτοί που ζουν το δις εξαμαρτείν, σύμφωνα με τους κανονισμούς τιμωρούνται δια βίου “αλλά μετά ένα χρόνο έχουν το δικαίωμα να αιτηθούν την επιστροφή τους”. Όχι το NFL δεν είναι τρελό. Είναι αδίστακτο, ξεκαθαρίζοντας απόλυτα τις προθέσεις του ως προς την επιβολή των κανονισμών: δεν έχει καμία τέτοια πρόθεση.

Photo: Associated Press

News 24/7

24MEDIA NETWORK