Floyd Mayweather: Το 49-0, ο αγώνας που άφησε εποχή και τα αμύθητα πλούτη

Ο Floyd Mayweather έχει περάσει στην ιστορία ίσως ο καλύτερος, αλλά σίγουρα ο πλουσιότερος μποξέρ της ιστορίας. Ανήμερα των 40ων γενεθλίων του "Mr. Money" το Contra.gr... σκαλίζει τους τραπεζικούς του λογαριασμούς και σας παρουσιάζει όλα όσα πρέπει να ξέρετε για την αμύθητη περιουσία του. Πόσα χρήματα έχει, ποιος ήταν ο πιο ακριβός αγώνας του, πόσα ακίνητα και αυτοκίνητα έχει, τι... τρέλες κάνει με τα λεφτά του;

Floyd Mayweather: Το 49-0, ο αγώνας που άφησε εποχή και τα αμύθητα πλούτη

Μετά τον συγκλονιστικό αγώνα του κόντρα στον Manny Pacquiao το Μάιο του 2015 που καθήλωσε εκατομμύρια φιλάθλους, ο Floyd Mayweather να ανακοίνωσε ότι αποσύρεται από τα ρινγκ όντας αήττητος και με ρεκόρ 48. Τέσσερις μήνες όμως αργότερα επέστρεψε για ένα τελευταίο ματς στο Λας Βέγκας όπου νίκησε τον Αντρέ Μπέρτο και με το 49-0 έκλεισε την σπουδαία καριέτα του.

Ωστόσο συζητείται... έντονα η επιστροφή του για μια νέα τεράστια πρόκληση. Αυτή του να αντιμετωπίσει τον καλύτερο πυγμάχο τη δεδομένη στιγμή στον κόσμο, τον πρωταθλητή του UFC Conor McGregor. Κάτι που φυσικά παρακαλούν να συμβεί οι απανταχού φίλοι του αθλήματος.

Ο Mayweather το σκέφτεται, αφού πάντα του άρεσαν οι προκλήσεις. Σήμερα (24/2) κλείνει τα 40 του χρόνια (γεν. 24/2/1977) αλλά πολλοί θεωρούν ότι μπορεί να βάλει... κάτω τον οποιοδήποτε. Αυτό έκανε άλλωστε σε όλη του την καριέρα. Δεν μπορούσε να του αντισταθεί κανείς.

Κέρδισε 15 παγκόσμιους τίτλους σε τέσσερις διαφορετικές κατηγορίες, θεωρείται από πολλούς ως ο κορυφαίος πυγμάχος της ιστορίας, αλλά αυτό που δεν αμφισβητεί κανείς είναι το γεγονός πως είναι ο πιο πλούσιος! Δεν έχει πάρει άδικα το παρατσούκλι "Mr. Money". Από τη στιγμή που άρχισε να βγάζει χρήματα από τις αναμετρήσεις του όμως δεν έχει σταματήσει να τα επιδεικνύει.

ΠΟΣΑ ΕΧΕΙ ΚΕΡΔΙΣΕΙ

Σχεδόν κάθε μέρα ο Mayweather συνηθίζει να μοιράζεται φωτογραφίες στα social media που διαθέτει, δείχνοντας στους... κοινούς θνητούς μερικές στιγμές από την "χρυσή" ζωή του.

Ο 40χρονος πρώην πυγμάχος σύμφωνα με το περιοδικό Forbes διαθέτει αυτή τη στιγμή περιουσία που αγγίζει τα 600.000.000 ευρώ, τα οποία έχει κερδίσει από αγώνες και συνεχίζει να κερδίζει πλέον από χορηγίες και επενδύσεις.

Σύμφωνα μάλιστα με τα όσα έχει δηλώσει ο ίδιος, κερδίζει περίπου 6.500.000 ευρώ το μήνα χωρίς να κάνει τί-πο-τα.Κάπου δηλαδή 78.000.000 δολάρια το χρόνο!

Πάντως το πρώτο "μεγάλο" ποσό που έβαλε στον τραπεζικό του λογαριασμό ήταν τα 7.500.000 ευρώ της νίκης του κόντρα στον διάσημο πρωταθλητή Oscar De La Hoya το 2007. Από τότε τα ποσά των αγώνων του αυξήθηκαν κατακόρυφα.

Ο ΠΙΟ ΑΚΡΙΒΟΣ ΑΓΩΝΑΣ

Αναμφίβολα τα περισσότερα χρήματα από έναν αγώνα τα πήρε το Μάιο του 2015 όταν και αντιμετώπισε στο ρινγκ των παγκόσμιο πρωταθλητήManny Pacquiao.

Τον αγώνα που περίμεναν όλοι οι φαν για πολύ καιρό και τελικά έλαβε "σάρκα και οστά". Ο Mayweather επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί και νίκησε, απογοητεύοντας τους εκατομμύρια φίλους του συμπαθητικού Φιλιππινέζου πυγμάχου.

Ο συγκεκριμένος αγώνας αποτελεί ορόσημο στην ιστορία του αθλήματος καθώς είχε τα περισσότερα έσοδα που έχουν σημειωθεί μέχρι σήμερα. Συνολικά συγκεντρώθηκαν περίπου 600.000.000 ευρώ, από τα οποία ο Mayweather για τη νίκη του έβαλε στην τσέπη του κάτι παραπάνω από 200.000.000 ευρώ, τα περισσότερα που έχει κερδίσει ποτέ από ένα και μόνο αγώνα.

ΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ

Κατά το παρελθόν ο Mayweather έχει δηλώσει πως δεν έχει καμία ανάγκη να υπογράψει με χορηγούς γιατί πολύ απλά δεν χρειάζεται τα χρήματά τους. Ωστόσο δεν έλεγε όχι στα περίπου 1.000.000 ευρώ που έβαζε στο λογαριασμό του σε κάθε αγώνα, απλά και μόνο φορώντας κάποια συγκεκριμένη μάρκα.

Έχει υπογράψει συμφωνίες παλαιότερα με εταιρίες κολοσσούς όπως το Burger King και η ελβετική εταιρία ρολογιών Hublot, καθώς επίσης και με αθλητικές εταιρίες όπως η Reebok και η Nike. Διαθέτει όμως και δική του εταιρία αθλητικής ένδυσης την οποία αποκαλεί "The Money Team".

ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ

Τον περασμένο Ιούνιο ο Αμερικανός δαπάνησε κάτι παραπάνω από 7.000.000 για να αγοράσει μια τεράστια έπαυλη με πέντε δωμάτια, πέντε μπάνια και μια "κινούμενη σκάλα" στο Μαϊάμι.

Και φυσικά αυτό δεν είναι το μοναδικό του ακίνητο. Διαθέτει επίσης μια βίλα αξίας 1.400.000 ευρώ στη Φλόριντα και ακόμη μια πολυτελέστατη κατοικία αξίας 2.000.000 ευρώ στο Λος Άντζελες. Τουλάχιστον αυτά γνωρίζουμε μέχρι τώρα.

ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ

Ο Mr. Money είναι φανατικός οπαδών των γρήγορων (και ακριβών) αυτοκινήτων, ενώ σύμφωνα με τα όσα λέγονται, διαθέτει έναν στόλο με περίπου 100 αυτοκίνητα!

Στο γκαράζ του λοιπόν μπορεί να βρει κανείς αυτοκίνητα όπως Bentley Mulsanne, Bugatti Veyron, Ferrari 458 Italia, Ferrari 599 GTB Fiorano, Ferrari Enzo και McLaren 650S.

Το αξιοπερίεργο βέβαια είναι πως δεν διστάζει να αγοράσει δύο ή και τρία αυτοκίνητα του ίδιου μοντέλου, αν του αρέσουν αρκετά, αφήνοντάς από ένα σε κάθε σπίτι του!

Τώρα το γιατί είναι μια άλλη ιστορία. Επίσης προτιμά να έχει όλα τα λευκά του αυτοκίνητα στο σπίτι του στο Μαϊάμι, ενώ τα μαύρα στο σπίτι του στο Λας Βέγκας. Είναι τα δύο αγαπημένα του χρώματα άλλωστε.

ΠΟΣΑ ΘΕΛΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ

O Floyd Mayweather αποσύρθηκε από την αγωνιστική δράση το Σεπτέμβριο του 2015. Ή μήπως όχι; Οι φήμες πάντως που κυκλοφορούν τον θέλουν να... σκέφτεται όπως είπαμε προηγουμένως την προοπτική να αντιμετωπίσει στο ρινγκ τον McGregor.

O Ιρλανδός με δήλωσή του πάντως είχε τονίσει πως θα αντιμετώπιζε τον "Mr. Money" με ένα ποσό που θα έφτανε τα 100.000.000 ευρώ. Βέβαια ο Mayweather αποκλείεται να το έκανε με λιγότερα απ' όσα πήρε κόντρα στον Manny Pacquiao (200.000.000 ευρώ). Kάτι απολύτως φυσιολογικό εδώ που τα λέμε.

ΟΙ... ΤΡΕΛΕΣ

Όπως καταλαβαίνει κανείς αν δει μερικές φωτογραφίες ή διαβάσει λίγες γραμμές αυτού του κειμένου, ο Floyd Mayweather ζει για το χρήμα. Του αρέσει και δεν τον ενοχλούν τα όσα λέγονται. Γι' αυτό άλλωστε και κάποιες φορές γίνεται υπερβολικός, ξεπερνώντας τα όρια.

Του αρέσει να κυκλοφορεί με χαρτοφύλακες, όπου μέσα έχει πολλές χιλιάδες δολάρια σε μετρητά φυσικά. Του αρέσει η μυρωδιά του χρήματος, η υφή τους, το χρώμα τους. Θέλει να κοιμάται αγκαλιά με δεσμίδες δολαρίων.

Επίσης όπως έχει δηλώσει ο ίδιος δεν φοράει ποτέ για δεύτερη φορά τα παπούτσια που αγοράζει. Όταν τα φορέσει μία φορά, μετά τα χαρίζει ή τα πετάει.

Ξοδεύει περίπου 6.000 ευρώ το χρόνο μόνο και μόνο για να αγοράζει εσώρουχα, τα οποία φοράει μόνο μία φορά. Διαθέτει ένα ιδιωτικό τζετ για τις βόλτες του, από το οποίο μας... βομβαρδίζει με φωτογραφίες.

Τους σωματοφύλακές τους πάντως (σιγά που δεν θα είχε) τους βάζει να ταξιδεύουν σε διαφορετικό τζετ.

Είναι επίσης λάτρης του στοιχήματος, παίζοντας μερικές φορές ακόμα και επταψήφια ποσά!

Παράλληλα ξοδεύει εκατομμύρια σε κοσμήματα και κολιέ που φοράει!

Τέλος είναι θαμώνας σε πολλά strip clubs στο Λας Βέγκας στα οποία "καίει" τα λεφτά του με κάθε πιθανό τρόπο.

Μετά από όλα αυτά, ποιος δεν θα ήθελε να ζήσει για μια μέρα τη ζωή του Floyd Mayweather;

Για σχόλια, παρατηρήσεις, συζήτηση, τα λέμε και στο twitter:

News 24/7

24MEDIA NETWORK