Το πιο μεγάλο συμβόλαιο στην ιστορία του αθλητισμού είναι γεγονός και δεν ανήκει σε Μέσι ή Τζέιμς

Ο Σαούλ Κανέλο Άλβαρες υπέγραψε ένα αδιανόητο συμβόλαιο τον οποίο τον καθιστά τον πιο ακριβοπληρωμένο αθλητή όλων των εποχών. Κάθε ώρα βγάζει ετήσιο μισθό Ελλάδας!

Το πιο μεγάλο συμβόλαιο στην ιστορία του αθλητισμού είναι γεγονός και δεν ανήκει σε Μέσι ή Τζέιμς

Το όνομα Σαούλ Κανέλο Άλβαρες είναι πολύ πιθανό να μην βάζει σε σκέψεις πολύ κόσμο και δη στην Ελλάδα. Παρ' όλα αυτά, από την Τετάρτη είναι ο αθλητής με το μεγαλύτερο συμβόλαιο στην ιστορία των σπορ, αφήνοντας πολύ πίσω κορυφαία ονόματα όπως ο Λιονέλ Μέσι και ο Λεμπρόν Τζέιμς!

Ο Μεξικανός πρωταθλητής πυγμαχίας έκανε δεκτή την πρόταση της διαδικτυακής πλατφόρμας streaming DAZN, με συνέπεια να ανταμειφθεί με συμβόλαιο πέντε ετών, που αφορά 11 αγώνες.

Ο 28χρονος κάτοχος της ζώνης του πρωταθλητή μεσαίων βαρών σε WBA και WBC θα εισπράξει καθαρά από αυτήν τη συμφωνία το ποσό των 317.000.000 ευρώ, με συνέπεια να καταρρίψει το προηγούμενο ρεκόρ, που σύμφωνα με το περιοδικό Forbes ανήκε στον Τζιανκάρλο Στάντον, ο οποίος το 2014 υπέγραψε συμβόλαιο με τους Μαϊάμι Μάρλινς του MLB (μπέιζμπολ) για 282.000.000 ευρώ (για 13 χρόνια).

'Το να αποτελώ μέρος αυτής της ιστορικής συμφωνίας απαιτεί να προετοιμάσω τον εαυτό μου ακόμα περισσότερο και να προσφέρω στους φιλάθλους καλύτερες εμφανίσεις. Την ίδια στιγμή, είμαι ευγνώμων που επελέγην να ηγηθώ αυτού του νέου οράματος στο μποξ, που δίχως αμφιβολία θα είναι ευεργετικό για τους φιλάθλους', υπογράμμισε στις πρώτες δηλώσεις του ο Άλβαρες.

Το DAZN, που άρχισε τη λειτουργία του τον Αύγουστο του 2016 σε Αυστρία, Γερμανία, Ιαπωνία και Ελβετία και έκτοτε επεκτάθηκε σε Καναδά, Ιταλία, ΗΠΑ και Ηνωμένο Βασίλειο, προσφέρει στους συνδρομητές του πάνω από 8.000 αθλητικά γεγονότα τον χρόνο, μεταξύ των οποίων αγώνες Champions League, Europa League, Nations League, Primera Division, Serie A, Premier League, Bundesliga, Ligue 1, NBA, NCAA, NFL, MLB, NHL, Formula 1, MotoGP, ATP 250, WTA, WWE κλπ.

Στο συμβόλαιο με τον Άλβαρες, ο οποίος σε 53 αγώνες μετράει μόλις μία ήττα και αυτήν από τον Φλόιντ Μέιγουεδερ, προβλέπεται μπόνους σε περίπτωση που η πλατφόρμα πιάσει τον προβλεπόμενο στόχο αύξησης συνδρομητών.

Για τις απαιτούμενες συγκρίσεις, ο κορυφαίος παίκτης στο ποδόσφαιρο έχει καθαρές απολαβές 40.000.000 ευρώ ετησίως από την Μπαρτσελόνα (αν και με τα μπόνους το ποσό ξεπερνάει τα 100.000.000 ευρώ), ενώ το συμβόλαιο που υπέγραψε ο κορυφαίος παίκτης του μπάσκετ με τους Λος Άντζελες Λέικερς το καλοκαίρι ανέρχεται σε 133.000.000 ευρώ για τέσσερα χρόνια.

Πόσα θα παίρνει ο Άλβαρες ανά:

Έτος: 63.400.000 ευρώ

Μήνα: 5.283.000 ευρώ

Ημέρα: 173.687 ευρώ

Ώρα: 7.236 ευρώ

Λεπτό: 120,62 ευρώ

Δευτερόλεπτο: 2,01 ευρώ

Photo credits: AP Photo/Richard Drew

News 24/7

24MEDIA NETWORK