Μπορείς να αναγκάσεις ποδηλάτισσα να φρενάρει για να μην νικήσει άντρες;

Η ποδηλάτισσα Νικόλ Χάνσελμαν δεν φρέναρε για να ρωτήσει τους άνδρες συναθλητές της που βρίσκεται η λίμνη Βόλβη. Ήταν έτοιμη να νικήσει και γυναίκες και άντρες αντιπάλους. Αλλά τη σταμάτησαν.

Μπορείς να αναγκάσεις ποδηλάτισσα να φρενάρει για να μην νικήσει άντρες;

Πόσο μεγάλη αμηχανία μπορεί να δημιουργηθεί όταν σε ένα αγώνισμα η προπορευόμενη αθλήτρια εκ των γυναικών καταφέρνει να φτάσει τους αντίστοιχους χρόνους των αντρών, βάζοντας πλώρη για ένα εξωπραγματικό ρεκόρ;

Κανονικά δεν θα έπρεπε να συζητάμε καν για αμηχανίες και άβολες στιγμές, σε μια εποχή όπου οι γυναίκες διεκδικούν ρόλους σε 'ανδροκρατούμενα' αθλήματα όπως το NFL. Όμως η Νικόλ Χάνσελμαν κι η πρωτοφανής επίδοσή της στον ποδηλατικό γύρο Omloop Het Nieuwsblad, που έγινε το Σάββατο στο Βέλγιο, έγινε η αφορμή για δύσκολες αποφάσεις με ένα ζόρικο αποτέλεσμα, που οι ανώτατες αρχές του αγωνίσματος θα προτιμούσαν να ξεχαστεί γρήγορα.

Αν μπορούσαμε να εφεύρουμε μια ατάκα όπως "κάνω πετάλι πιο γρήγορα κι απ' τη σκιά μου", παραφράζοντας αντίστοιχη ατάκα για τον θρυλικό ήρωα των κόμιξ, Λούκι Λουκ, τότε αυτή θα καλείτο να περιγράψει την επίδοση της 27χρονης Ελβετίδας, που περνούσε κάθε γυναίκα αντίπαλό της σαν σταματημένη, κάνοντας αυτό το αγώνισμα να μοιάζει με κωμωδία, όπου το ζήτημα της ανάδειξης του νικητή ήταν τυπική διαδικασία.

Μπορείς να αναγκάσεις ποδηλάτισσα να φρενάρει για να μην νικήσει άντρες;

Όμως η Χάνσελμαν δεν λογάριαζε το γεγονός πως 10 λεπτά πριν από την κούρσα της, η αντίστοιχη κατηγορία των ανδρών ποδηλατών ανταγωνίζονταν για την κορυφή. Η Χάνσελμαν είχε τρελάνει τα κοντέρ και η φιλήσυχη και συνάμα κοσμοπολίτικη περιοχή των Φλαμανδικών Αρδενών προετοιμαζόταν να συστήσει στον επαγγελματικό αθλητισμό την πρώτη υπερηρωίδα της.

Οι διαιτητές του αγωνίσματος είχαν διαφορετική άποψη, εξαναγκάζοντας την ποδηλάτισσα να πατήσει φρένο, ώστε να αποκατασταθεί το κενό ανάμεσα σε γυναίκες και άνδρες ποδηλάτες. Η Νικόλ έμεινε στην άκρη του αγωνιστικού χώρου για μερικά λεπτά και όταν φάνηκε το γκρουπ των συναθλητριών της, συνέχισε να κάνει πετάλι.

"Ήταν λίγο λυπηρό για μένα, γιατί αγωνιζόμουν καλά. Όταν, όμως, σε βλέπουν οι αντίπαλοι να σταματάς, τότε αποκτούν νέο κίνητρο να σε προσπεράσουν", δήλωσε στο 'Cycling News'.

Η συνέχεια ήταν μάλλον απογοητευτική για την ίδια, καθώς τερμάτισε στην 74η θέση. "Μάλλον κάποιες από τις γυναίκες ήταν υπερβολικά γρήγορες και κάποιοι από τους άντρες υπερβολικά αργοί", έγραψε η Χάνσελμαν στο instagram, βγάζοντας ένα -αναμενόμενο- παράπονο για την εξέλιξη της κούρσας. Έχει άδικο;

Photo Credits: Ιnstagram/Nicole Hanselman

News 24/7

24MEDIA NETWORK