Η πιο respectful ατάκα βγήκε από το στόμα του Φέντερερ

Ο Ρότζερ Φέντερερ θα είναι ο αντίπαλος του Στέφανου Τσιτσιπά -για άλλη μια φορά- στον τελικό του Dubai Tennis Championships. Θα είναι για πάντα ο τύπος που θα θέλαμε για φίλο.

Η πιο respectful ατάκα βγήκε από το στόμα του Φέντερερ
AP PHOTO/KAMRAN JEBREILI

Τον Στέφανο Τσιτσιπά, που είναι πια στην πρώτη 10άδα της παγκόσμιας κατάταξης, θα τον δούμε σ' έναν δεύτερο τελικό σε διάστημα 6 ημερών. Ο Κέι Νισικόρι έμεινε νωρίς εκτός στο δυνατό τουρνουά του Ντουμπάι και ο Έλληνας τενίστας άδραξε την ευκαιρία αποκλείοντας κατά σειρά τον Πολωνό Χούρκαζ (που πέταξε εκτός τον Ιάπωνα) και κατόπιν τον Γάλλο Μονφίς με το διαφορετικό στιλ μετά από μάχη τριών ωρών (4-6, 7-6, 7-6).

Ο αντίπαλός του για το τρόπαιο και τα 523.330 δολάρια (ο χαμένος θα πάρει τα μισά), το Σάββατο, θα είναι ο Ρότζερ Φέντερερ. Ξανά. Το ίνδαλμά του, ο τενίστας που τον ενέπνευσε, η φιγούρα από την οποία ξεπατίσωσε πολλές κινήσεις φτάνοντας να λογίζεται πλέον ένας άξιος ανταγωνιστής του στη σκληρά επιφάνεια του 'Aviation Club Tennis Centre'.

Ο Ελβετός κλείνει τον Αύγουστο τα 38. Τέσσερις μετά, στις 12, ο Τσιτσιπάς θα γίνει 21. Τους χωρίζουν 17 χρόνια. Προτού ο Έλληνας γεννηθεί ο Φέντερερ ήταν ήδη στην πρώτη 100άδα πριν κλείσει τα 4 ήταν ήδη στο Νο1. Από τότε μέχρι σήμερα κατέκτησε 99 προσωπικούς τίτλους και απέναντι στο... γιο του διεκδικεί τον 100ο.

Δικαιολογημένα ανήκει στην ελίτ όλων των εποχών. Είναι ο κορυφαίος; Η απάντηση τον αφήνει αδιάφορο. Ναι μεν "πάντα θες να νικήσει", όπως έχει πει, αλλά ταυτόχρονα "δεν αγωνίζομαι για τα ρεκόρ στα βιβλία" - άλλη μια δημοφιλής φράση του.

Τον ενδιαφέρει το ίδιο το παιχνίδι. Ειδάλλως αμέσως μετά την άνετη επικράτησή του (6-2, 6-2) επί του Κροάτη Τσόριτς, δεν θ' αποκρινόταν γελώντας πως " μάλλον δεν είναι ένα ζώο", όταν η δημοσιογράφος τον ρώτησε για τον χαρακτηρισμό 'GOAT' που του αποδίδεται.

" Είναι ένα φαινόμενο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Είμαι ευγνώμων στις προηγούμενες γενιές, που άνοιξαν το δρόμο για μας, άλλους σπουδαίους παίκτες. Δεν έχω ανάγκη να είμαι ο καλύτερος, θέλω απλώς να διασκεδάζω στο κορτ".

Θα τον ήθελες κι εσύ για φίλο, τον Ελβετό.

News 24/7

24MEDIA NETWORK