Η Τάρα Μουρ έκανε την πιο εξωπραγματική ανατροπή στο σύγχρονο τένις

Ο αγώνας της ενάντια στην Τζέσικα Πονσέ ήταν χαμένος από χέρι, κατάφερε όμως να κάνει την πιο ασύλληπτη επιστροφή από ένα ματς ποιντ που την είχε γονατίσει στον τοίχο. Της αξίζει ένα τρόπαιο.

Η Τάρα Μουρ έκανε την πιο εξωπραγματική ανατροπή στο σύγχρονο τένις

Κανένας αγώνας δεν τελειώνει πριν ο διαιτητής σφυρίξει το τέλος του: Αυτό είναι ένα αξίωμα που κανείς- αγωνιζόμενος ή μη- δεν μπορεί να παραβλέψει. Μέχρι πρόσφατα, ο μπασκετικός Ολυμπιακός ήταν μια ομάδα που χαρακτηριζόταν από τις ανατροπές, από την πίστη πως μπορεί να αλλάξει το κάθε παιχνίδι υπέρ του. Η Τάρα Μουρ κάνει πλάκα σε όλους. Η νεαρή τενίστρια από τη Βρετανία, αγωνιζόμενη σε διεθνές τουρνουά στο Σάντερλαντ, κατάφερε να πετύχει την πιο θεαματική ανατροπή στην σύγχρονη ιστορία του τένις.

Η 26χρονη αθλήτρια, στο #479 της κατάταξης παγκοσμίως, αγωνιζόταν με τη Γαλλίδα Τζέσικα Πονσέ (#270) και βρισκόταν με την πλάτη στο τοίχο. Η Τζέσικα κέρδιζε κατά κράτος την Τάρα, με 6-0, 5-0 και στο τρίτο σετ βρισκόταν σε ματς ποιντ με 40-30.

Κάπου εκεί, η έκφραση "15- Love" και κάθε 'love' που ακούγεται συνήθως σε αγώνες τένις συμβολίζοντας τους μηδέν πόντους, απέκτησε διαφορετικό συμβολισμό, έγινε -μάλλον- η αγάπη του σύμπαντος προς την Τάρα Μουρ, που γύρισε τούμπα το παιχνίδι και κατάφερε να παγώσει το ματς ποιντ και να κερδίσει το επίμαχο σετ. Στη συνέχεια έκανε μια νέα αρχή στο παιχνίδι της, φτάνοντας στο τέλος, στο επικό 0-6, 7-6, 6-3.

Η Μούυ θα αντιμετωπίσει την Γερμανίδα Γιάνα Μορντενγκερ ή την Έλενα- Τεοντόρα Καντάρ στον επόμενο γύρο.

Ο ορισμός του comeback

Για να θυμηθούμε αντίστοιχες θεαματικές ανατροπές, πρέπει να γυρίσουμε το χρόνο τουλάχιστον τρεις δεκαετίες πίσω, να φτάσουμε στο 1984, όταν ο Τζον ΜακΕνρο αντιμετώπιζε τον Ιβάν Λεντλ για τη διεκδίκηση του τροπαίου του Ρολάν Γκαρός. Ο Λέντλ είχε γυρίσει κυριολεκτικά από την κόλαση (3-6, 2-6) σε ένα επικό ματς που έληξε με 3–6, 2–6, 6–4, 7–5, 7–5. Αντίστοιχη ανατροπή είχε κάνει και ο Αργεντίνος Γκαστόν Γκαούντιο ενάντια στον Γκιγιέρμο Κόρια, το 2004, ενώ δεν μπορεί να αγνοηθεί και ο πρόσφατος εκκωφαντικός θρίαμβος του Στέφανου Τσισιπά.

Αν υπάρχει όμως μια πραγματική διεκδικήτρια του ρεκόρ της πιο εξωπραγματικής ανατροπής σε αγώνα τένις, μια τενίστρια που κοιτάζει την Τάρα Μούρ στα μάτια, αυτή είναι η Αμερικανίδα Τσάντα Ρούμπιν, η οποία το 1995, στον τελικό του Ρολάν Γκαρός, έχανε με 5-0 , 40-0 και κατάφερε να επιστρέψει από εννέα σερί μάτς ποιντ και να κερδίσει το τελευταίο σετ ενός συγκλονιστικού αγώνα με 8-6.

News 24/7

24MEDIA NETWORK