Οι Nadal και Djokovic ρωτήθηκαν για τη Σαουδική Αραβία, αλλά δεν απάντησαν

Για πρώτη φορά, οι δύο κορυφαίοι τενίστες του κόσμου κλήθηκαν να σχολιάσουν το παιχνίδι που 'χουν κανονίσει στη χώρα που όπως φαίνεται, ευθύνεται για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Jamal Khashoggi. Δεν έδωσαν απαντήσεις.

Οι Nadal και Djokovic ρωτήθηκαν για τη Σαουδική Αραβία, αλλά δεν απάντησαν

Tην ημέρα που γράψαμε πως " οι Σαουδάραβες χρησιμοποίησαν τους Nadal και Djokovic για να 'κρύψουν' δολοφονία", ο Jamal Khashoggi ήταν αγνοούμενος, με τις πληροφορίες που τον ήθελαν να 'χει δολοφονηθεί εντός του προξενείου της Σαουδικής Αραβίας στην Τουρκία να αυξάνονται και να πληθαίνουν. Λίγες ημέρες αργότερα, διαπιστώθηκε πως όντως, οι Σαουδάραβες βασάνισαν και δολοφόνησαν τον δημοσιογράφο -ο οποίος ασκούσε κριτική στη βασιλική οικογένεια και κυρίως στον Βασιλιά Mohammad bin Salman-, πριν ξεφορτωθούν το πτώμα του σε πηγάδι.

Οι έρευνες συνεχίζονται, διότι ακόμα δεν έχει κατονομαστεί ο άνθρωπος που έδωσε την εντολή της δολοφονίας, με την Τουρκία να ζητά την έκδοση των 18 υπόπτων, φερόμενων ως μελών της ειδικής φρουράς του Mohammad bin Salman, που ταξίδεψαν στην γείτονα για την εκτέλεση.

Είκοσι τρεις ημέρες μετά την εξαφάνιση του Khashoggi και είκοσι δύο έπειτα από την ανακοίνωση των Σαουδάραβων, για τον αγώνα των Novak Djokovic και Rafael Nadal επί των εδαφών τους, οι κορυφαίοι τενίστες πήραν θέση.

Μεσολάβησε η τοποθέτηση της Διεθνούς Αμνηστίας που ζήτησε από τους κορυφαίους του είδους τους να μη δώσουν τον αγώνα του Δεκέμβρη. Ή αν τον δώσουν, να διαθέσουν τα χρήματα για τις οργανώσεις που ασχολούνται με τα ανθρώπινα δικαιώματα στο σουνιτικό βασίλειο.

Πριν το Masters του Παρισιού, σε σχετική ερώτηση ο Djokovic είπε ότι " πάντα προσπαθώ να διατηρώ το όνομά μου μακριά από την πολιτική, αλλά θα δούμε τι θα συμβεί. Δεν μου αρέσει να αναμιγνύομαι με τέτοια ζητήματα και είναι κρίμα που το όνομά μου, όπως και αυτό του Rafa, μπήκαν σ' αυτή την κατάσταση". Ο Ισπανός πρόσθεσε ότι " τα συμβόλαια είχαν υπογραφεί μήνες πριν, αλλά γνωρίζω πως κάτι κακό συνέβη εκεί. Θα δούμε πώς θα εξελιχθεί η υπόθεση".

Photo: Associated Press

News 24/7

24MEDIA NETWORK