Οι 'μαγικές' γιορτές των Τσιτσιπά και Σάκκαρη

Το 2018 'έκλεισε' για τους Στέφανο Τσιτσιπά και Μαρία Σάκκαρη, με νίκη επί της Σερίνα Ουίλιαμς και του Φρανσές Τιαφόε -την πρώτη της Ελλάδας στο Hopman Cup. Το 2019 θα 'μπει' με ματς που θα κρίνει πρόκριση σε τελικό εναντίον των Ρότζερ Φέντερερ και Μπελίντα Μπένσιτς.

Οι 'μαγικές' γιορτές των Τσιτσιπά και Σάκκαρη

Η Serena Williams (Σερίνα Ουίλιαμς) έχει εμφανιστεί σε 31 τελικούς grand slam, στο μονό. Έχει σηκώσει το τρόπαιο τις 23, αριθμός που την κάνει κάτοχο του σχετικού ρεκόρ. Για να φτάσει στην άρση, νίκησε 12 διαφορετικές παίκτριες που είχαν ζήσει την εμπειρία της παρουσίας στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης. Συμπεριλαμβανομένης της αδελφής της, Venus.

O Roger Federer (Ρότζερ Φέντερερ) έχει διεκδικήσει 30 τρόπαια σε grand slam -τα 10 ήταν σερί, ενώ είχε και άλλους οκτώ διαδοχικούς τελικούς, με τις συγκεκριμένες επιδόσεις να είναι ρεκόρ. Επικράτησε τις 20 φορές. Και αυτό είναι ό,τι καλύτερο έχει καταφέρει άνδρας τενίστας, στην ιστορία του σπορ.

Για πρώτη φορά στη μεγάλη -και θα έλεγες άκρως επιτυχημένη- καριέρα τους, οι καλύτεροι του είδους βρέθηκαν στο ίδιο γήπεδο, στο Περθ της Αυστραλίας, ως αντίπαλοι του Hopman Cup (βλ. αγώνες επίδειξης, εθνικού επιπέδου. Πρώτα διεξάγονται οι μονοί αγώνες -γυναικών και ανδρών- και μετά το μεικτό διπλό. Ανάλογα με τα σκορ κρίνεται η πρόκριση της χώρας).

Όλος ο πλανήτης συντονίστηκε με αυτήν την ιστορική στιγμή που ξεκάθαρα απήλαυσαν οι πρωταγωνιστές της, οι οποίοι έχουν την ίδια ηλικία και διέγραψαν τις κυρίαρχες πορείες στο ίδιο χρονικό διάστημα. Γεγονός που κάνει όλους εμάς που τους απολαμβάνουμε live τουλάχιστον τυχερούς.

Μεγαλώσαμε μαζί και το να βρισκόμαστε ως αντίπαλοι, έπειτα από όλα αυτά τα χρόνια είναι κάτι που δεν έχει ξανασυμβεί. Και είναι τέλειο” σχολίασε η Σερίνα που ομολόγησε ότι θα ήθελε κι άλλο, πριν χαρακτηρίσει τον Φέντερερ ως “ τον καλύτερο όλων των εποχών, με χάρισμα εκτός και εντός γηπέδων”.

Ο Ελβετός αποκάλυψε πως αισθάνθηκε νευρικός όταν του είπαν πως θα παίξει με τη Σερίνα “ και κυρίως που θα αντιμετωπίσω το σερβίς της. Ο κόσμος μιλούσε πάντα για αυτό και τελικά, είδα πως είναι καταπληκτικό γιατί δεν μπορείς να το 'διαβάσεις'. Λατρεύω σε εκείνη το πόσο αποφασισμένη και συγκεντρωμένη είναι”.

Στο τέλος της ημέρας, η νίκη των Ελβετών επί των Αμερικανών σήμαινε πως ο Φέντερερ με την Μπένσιτς θα έχουν την ευκαιρία να διεκδικήσουν την πρόκριση στον τελικό την Πέμπτη 3/1, εναντίον της Ελλάδας.

Οι 'μαγικές' γιορτές των Τσιτσιπά και Σάκκαρη

Στο Περθ βρίσκονται βλέπεις, και τα δικά μας παιδιά: ο Στέφανος Τσιτσιπάς (No15 στον κόσμο) με τη Μαρία Σάκκαρη (Νο41 στην παγκόσμια κατάταξη) εκπροσωπούν τη χώρα μας, στο Hopman Cup για πρώτη φορά έπειτα από 17 χρόνια. Στην πρώτη και μοναδική μέχρι τη φετινή, συμμετοχή με το εθνόσημο είχαν παίξει οι Λένα Δανιηλίδου και Βασίλης Μαζαράκης, οι οποίοι είχαν παρουσιαστεί στα playoffs για την πρόκριση και έχασαν από την Ιταλία.

Στα των φετινών εξελίξεων, για τον πρώτο αγώνα της 31ης του Δεκέμβρη επικράτησαν των Σερίνα Ουίλιαμς και Φρανσές Τιαφόε που έπαιξαν για τις ΗΠΑ.

Η Σερίνα 'συνελήφθη' να αποθεώνει έναν από τους 14 άσους του Τσιτσιπά, ενώ μετά το τέλος είπε τα καλύτερα και για τη Σάκκαρη, την οποία είχε αντιμετωπίσει νωρίτερα, σε μονό. Η Αμερικανίδα σταρ χρειάστηκε μια ώρα και 44 λεπτά για να νικήσει 7-6, 6-2.

Ήταν το πρώτο παιχνίδι μετά την αμφιλεγόμενη ήττα από τη Ναόμι Οσάκα, στον τελικό του US Open, τον Σεπτέμβριο.

Oι Έλληνες πρωταθλητές θα διεκδικήσουν την πρόκριση τους στον τελικό την Πέμπτη 3/1, εναντίον της Ελβετίας. Δηλαδή, των Μπελίντα Μπένσιτς και Ρότζερ Φέντερερ.

Photos: hopmancup.com, Twitter

News 24/7

24MEDIA NETWORK