Η νικήτρια στον Μαραθώνιο των Επτά Ηπείρων ήταν ένα απλό κορίτσι

Από τους 35 βαθμούς του Κέιπ Τάουν στους -35 της Ανταρκτικής. Η Σουζάνα Γκιλ έτρεξε 7 διαφορετικούς Μαραθώνιους σε μια εβδομάδα και είναι πάρα πολύ καλά! Πριν από 10 χρόνια ήταν μια απλή φοιτήτρια.

Η νικήτρια στον Μαραθώνιο των Επτά Ηπείρων ήταν ένα απλό κορίτσι

Κάθε στοίχημα είναι μια νέα πρόκληση. Αυτά που αφορούν τον ίδιο μας τον εαυτό ακόμη μεγαλύτερο challenge. Μια υπέρβαση του 'εγώ', μια εσωτερική επικράτηση επί της αδράνειας που προκαλεί, αναπόφευκτα, η καθημερινότητα της καρέκλας στη δουλειά, ο καναπές του σπιτιού, τα ψώνια στο σούπερ μάρκετ.

Πριν από 10 χρόνια η Σουζάνα Γκιλ δεν διέφερε από ένα κορίτσι 24 ετών που διέμενε στο Λονδίνο. Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Έξετερ και γυμναζόταν απλώς για να διατηρείται σε καλή κατάσταση. Κάποια στιγμή με κάποιο τρόπο ονειρευόταν να συμμετάσχει στο Μαραθώνιο της πατρίδας της.

Σήμερα η 34χρονη Βρετανίδα, εκτός από διευθύντρια επικοινωνίας σε εταιρία, είναι η ρεκορντγούμαν του Παγκόσμιου Μαραθωνίου των Επτά Ηπείρων.

Το βράδυ της Τετάρτης η Γκιλ τερμάτισε στο Μαϊάμι και ολοκλήρωσε μια αδιανόητη, σχεδόν ασύλληπτη, προσπάθεια διάρκειας μιας εβδομάδας, κατά τη διάρκεια της οποίας έτρεξε την απόσταση των 42.2 χιλιομέτρων σε επτά διαφορετικές πόλεις όλων των ηπείρων της υφηλίου.

Ο αφέτης έδωσε το σήμα την τελευταία ημέρα του Ιανουαρίου στο Νόβο της Ανταρκτικής και η συνέχεια βρήκε τους δρομείς στο Κέιπ Τάουν της Νότιας Αφρικής (Αφρική), στο Περθ της Αυστραλίας (Ωκεανία), στο Ντουμπάι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (Ασία), στη Μαδρίτη (Ευρώπη), στο Σαντιάγο της Χιλής (Νότια Αμερική) και στο Μαϊάμι των ΗΠΑ (Βόρεια Αμερική).

Η νικήτρια στον Μαραθώνιο των Επτά Ηπείρων ήταν ένα απλό κορίτσι

Το πρόγραμμα

Ήταν μια τρελή φιλοδοξία που ήθελα πολύ να πετύχω. Ήταν μια ακαταμάχητη πρόκληση για μένα. Μια απίθανη εμπειρία, μοναδική που τη λάτρεψα.

Η Βρετανίδα, στα 34 της πλέον, τερμάτισε σε 24 ώρες 19 λεπτά και 9 δευτερόλεπτα, έχοντας τον καλύτερο χρόνο σ' όλες τις διαδρομές πλην της πρώτης στην οποία διέβη δεύτερη την τελική γραμμή. Από το 2003 που καθιερώθηκε ο αγώνας - πρόκληση λιγότεροι από 200 αθλητές έχουν καταφέρει να φτάσουν ως το φινάλε. Η Σουζάνα Γκιλ όχι μόνο είναι πλέον μεταξύ αυτών, αλλά ήταν και η πρώτη για το 2019, καταρρίπτοντας χρονικά την επίδοση της Ρεμπέκα Πίτσι από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ενδιάμεσα ταξίδεψε περισσότερα από 55.000 μίλια και μέτρησε 63 ώρες πτήσης με τσάρτερ των διοργανωτών. Έτρεξε με 35 βαθμούς υπό το μηδέν και με 35 πάνω από το μηδέν!

" Με γοήτευσε αυτή η εβδομάδα. Ομολογώ βέβαια πως ήταν δύσκολα", υπογράμμισε στο BBC. Έκρηξη και έκλυση ενδορφινών στο αίμα. Από το μυαλό στις φλέβες, στην καρδιά. Ένα αδιάκοπο ρίγος ενθουσιασμού. Αλλιώς δεν θα ήταν εφικτό να μην ξεστρατίσει και εγκαταλείψει.

Η νικήτρια στον Μαραθώνιο των Επτά Ηπείρων ήταν ένα απλό κορίτσι

Οι αθλητές που τερμάτισαν δεν κοιμήθηκαν σε κρεβάτι επί μία εβδομάδα και είναι ζήτημα αν κατάφεραν να ξεκουραστούν για περισσότερες από 3 με 4 ώρες διαδοχικά σε μια άβολη θέση αεροπλάνου.

" Χρειαζόταν να ξυπνάω στη διάρκεια των πτήσεων διότι έπρεπε να τρέφομαι. Έτρωγα ένα πακέτο φιστίκια, δύο μπάρες δημητριακών και ό,τι άλλο μου επιτρεπόταν να έχω μαζί μου στο αεροπλάνο ή αυτό που μας παρείχαν", συμπλήρωσε.

Αντιλαμβάνεστε πως έχασε πολύ βάρος στο διάστημα αυτό, καθώς το καθημερινό διαιτολόγιό της ήταν συγκεκριμένο. " Έκαιγα 4 με 5 χιλιάδες θερμίδες καθημερινά".

Προφανώς τής έλειπε ενέργεια όσο περνούσαν οι μέρες και το κορμί της εξασθενούσε. " Στους πρώτους τέσσερις αγώνες ήμουν καλά, στους άλλους τρεις ένιωθα άσχημα. Ήταν σχεδόν επώδυνο. Άρχισα ν' αναρωτιέμαι αν όντως ήταν καλή ιδέα, αλλά γρήγορα το ξεπέρασα".

Πάλεψε με την καταπόνηση και την αδυναμία του κορμιού της, αντιστάθηκε σθεναρά και αντιπαρήλθε την αβεβαιότητα του μυαλού της, 'νίκησε' ολοκληρωτικά τον εαυτό της.

" Θυμάμαι την πρώτη φορά που μου είπαν να τρέξω 800 μέτρα. Ένιωσα πως ήταν η πιο μεγάλη διαδρομή της ζωής μου". Πλέον καλύπτει 300 χιλιόμετρα σε 7 ημέρες δίχως την απαραίτητη ξεκούραση.

Πλέον γυρίζει στην κανονική ζωή της. Θα είναι ξανά η Σουζάνα. Μην βάλεις πάντως στοίχημα μαζί της. Θα το χάσεις...

Κεντρική φωτογραφία: facebook.com/theworldmarathonchallenge/

News 24/7

24MEDIA NETWORK