Κατάρριψη του ρεκόρ από τον Καλλία στα 10χλμ!

Ο Χρήστος Καλλίας και η Ελευθερία Πετρουλάκη ήταν οι νικητές στον αγώνα 10χλμ. WIND στο πλαίσιο του 35ου αυθεντικού Μαραθωνίου, με τον Έλληνα δρομέα να σημειώνει ρεκόρ αγώνων.

Κατάρριψη του ρεκόρ από τον Καλλία στα 10χλμ!

Φέτος ο Χρήστος Καλλίας επέλεξε να αφήσει τα 5χλμ και να καλύψει διπλάσια απόσταση και δικαιώθηκε αφού τερμάτισε πρώτος σε 30.50 και βελτίωσε το ρεκόρ αγώνων που κατείχε από το 2005 ο Κώστας Πούλιος με 31:06.

Οπως και ο Καλλίας έτσι και η Ελευθερία Πετρουλάκη, μετά την περσινή νίκη στα 5χλμ έτρεξε στα 10χλμ και έφτασε πρώτη στον τερματισμό σε 35.58. Η Ιταλίδα Σάρα Γκαλιμπέρτι ήταν δεύτερη με 36.21. Η Αναστασία Καρακατσάνη, νικήτρια στις πέντε προηγούμενες διοργανώσεις ήταν τρίτη με 36.47.

Μετά το τέλος της κούρσας, ο Έλληνας δρομέας, τις προσπάθειες του οποίου στηρίζει η Stoiximan.gr, μίλησε στην κάμερα της ΕΡΤ και αποκάλυψε πως σκέφτεται να αγωνιστεί στον Αυθεντικό Μαραθώνιο του χρόνου.

"Ρεκόρ διαδρομής φέτος και στα 10χλμ, ύστερα απ' τα 5χλμ. Ο κόσμος βοήθησε πολύ, όπως κι ο καιρός. Η υγρασία ήταν σε υψηλά επίπεδα, αλλά εμάς μας ενδιαφέρει να το απολαμβάνει κι ο κόσμος. Υπάρχει μία περίπτωση να 'ανέβω' κατηγορία και να τρέξω στον Αυθεντικό Μαραθώνιο του χρόνου. Το συζητάμε με τον προπονητή μου. Θέλω να ευχαριστήσω το χορηγό μου, Stoiximan.gr για την στήριξη", δήλωσε ο νικητής των 10χλμ.

Απ' την πλευρά της, η Ελευθερία Πετρουλάκη, δήλωσε: "Φέτος αποφάσισα να τρέξω στα 10 χλμ, πέρυσι είχα τρέξει στα 5 χλμ. Ελπίζω να με συγχωρέσει η Αναστασία (σ.σ. Καρακατσάνη) που της διέκοψα το σερί. Είμαι πολύ ευχαριστημένη απ' την επίδοσή μου. Είμαστε σε μία περίοδο προετοιμασίας. Στόχος είναι το Πανελλήνιο πρωτάθλημα 10χλμ. Απώτερος στόχος είναι η συμμετοχή σε μία μεγαλύτερη διοργάνωση. Του χρόνου δεν ξέρω αν θα τρέξω στα 10 χμλ ή στον Αυθεντικό Μαραθώνιο".

Η ΣΤΙΓΜΗ ΤΟΥ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΥ

Δείτε μέσα από το φωτογραφικό φακό πως ο Χρήστος Καλλίας τερμάτισε, κάνοντας παράλληλα ρεκόρ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK