Ο Κλάπβαϊκ, 'δήμιος' του Ολυμπιακού, δεν θα είχε έρθει στον ΠΑΟΚ, αν...

Το σύμπαν συνωμοτούσε αναφανδόν για να έχει ο ΠΑΟΚ στο ρόστερ τον Ολλανδό Νιλς Κλάπβαϊκ. Αυτόν που είχε τους 31 από τους 100 πόντους του 'Δικεφάλου' στη θριαμβευτική πρόκριση επί του Ολυμπιακού, στον ημιτελικό του Κυπέλλου. Η περιπέτειά που είχε πριν από την άφιξή του στη Θεσσαλονίκη.

ΚΥΠΕΛΛΟ / FINAL-4 ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ 2019 / ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ / ΟΣΦΠ - ΠΑΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI)
ΚΥΠΕΛΛΟ / FINAL-4 ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ 2019 / ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ / ΟΣΦΠ - ΠΑΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Γι' αλλού ξεκίνησε ο ΠΑΟΚ κι αλλού η χρονιά τον πήγε. Διαφορετικά δεν θα είχε αλλάξει τρεις προπονητές σε δέκα μήνες, από τον Ιούνιο του 2018 ως τον Απρίλιο του 2019.

Ο Ρουμάνος Σέργκιου Στάνκου ήταν το 'εύκολο θύμα'. Απ' αυτούς τους τεχνικούς που θα φύγουν πρώτοι από τους παίκτες. Απολύθηκε στις 27 Δεκεμβρίου, διότι ο καλοκαιρινός σχεδιασμός είχε αποτύχει. Ακολούθησε ο Θανάσης Ψάρρας. Που κράτησε τη δουλειά του για 102 ημέρες. Το 'διαζύγιο' είχε ως βάση την 'ασυμφωνία χαρακτήρων', όχι τόσο τ' αποτελέσματα παρά την ήττα από τον Ηρακλή. Η συναίνεση του Γιούρι Φιλίποφ, πατέρας του Ντίμα, είχε ήδη εξασφαλιστεί. Ήρθε ακριβώς πριν κριθούν οι δύο βασικοί αγχώριοι τίτλοι (Κύπελλο και Πρωτάθλημα) για να κουμαντάρει το καράβι. Γι' αρχή στον τελικό του Final-4 του Κυπέλλου απέναντι στον Ηρακλή (3-2 σετ τον Φοίνικα Σύρου).

Όχι πως το ρόστερ έμεινε απείραχτο. Μπήκε -αναπόφευκτα- χέρι για να σβηστούν οι ανορθογραφίες. Κυρίως σε ό,τι είχε να κάνει με τον βασικό διαγώνιο.

Ο Δημήτρης Τζούριτς πήρε ένα μεγάλο συμβόλαιο και γύρω του 'χτίστηκε' το υπόλοιπο πλάνο. Το κορμί του αποδείχθηκε πως δεν άντεχε όλο το βάρος και η απόκτηση ενός ισάξιου, αν όχι ποιοτικότερου, παίκτη ήταν αδιαπραγμάτευτη από τη στιγμή που το πρόβλημα αφορούσε την πιο κεφαλαιώδη και κομβική θέση του επιθετικού πλάνου. Μην ξεχνάς ότι είναι αυτός που παίρνει τις πιο πολλές μπάλες του πασαδόρου. Ο πιο επιβαρυμένος.

Η επιλογή στα μέσα της σεζόν ήταν ένας βετεράνος Ολλανδός. Γυρολόγο θα τον έλεγες τον αριστερόχειρα Νιλς Κλάπβαϊκ με θητεία, εκτός από την πατρίδα του, σε Βέλγιο, Ιταλία και Τουρκία. Θα ερχόταν για αναπληρωματικός. Δεν ήταν. Ιδίως αφότου, την 7η του Φλεβάρη, ο διεθνής Έλληνας έφυγε για Γαλλία.

Ο Κλάπβαϊκ ξεχώρισε απ' αρχής. Στην πρώτη εμφάνισή του χάρισε νέα διάσταση στην επίθεση του ΠΑΟΚ και συνέβαλε για το διπλό στην Κυψέλη, 3-0 τον Παναθηναϊκό. Αναδείχθηκε μάλιστα MVP της αγωνιστικής στη Volley League, παραμένοντας έκτοτε σταθερός πόλος μιας ομάδας που βελτιωνόταν σταδιακά.

Με αποκορύφωμα την απόδοση στον ημιτελικό της Παρασκευής και το 3-1 επί του Ολυμπιακού. Ο ΠΑΟΚ κέρδισε 100 πόντους στα τέσσερα σετ. Οι 31 εξ αυτών από τον Κλάπβαϊκ από 24/46 επιθέσεις. Είχε επίσης 3 άσους (για 3 χαμένα) και 4 μπλοκ, σε μια ολοκληρωμένη εμφάνιση που 'τσάκισε' κάθε αμυντική προσπάθεια των 'ερυθρόλευκων' να τον αφοπλίσουν, τη στιγμή που έλειπαν δυο δικοί παίκτες (Αλεξίεφ, Κουμεντάκης).

Η απόκτηση του έμπειρου Ολλανδού είχε ανακοινωθεί από τον ΠΑΟΚ στις 2 του Γενάρη. Ένα αγιοβασιλιάτικο δώρο, τρεις ημέρες μετά τη χριστουγεννιάτικη προσθήκη του Αμερικανού ακραίου Γκάρετ Μουαγκουτούτια.

Στις 3 του μηνός κι ενώ ο Κλάπβαϊκ ήταν ακόμη στην Τουρκία είχε ένα ατύχημα με το αυτοκίνητό του. Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών έχασε τον προσανατολισμό του, με συνέπεια ν' απειληθεί τόσο ο ίδιος όσο και η σύζυγός του.

Ο Κλάπβαϊκ, 'δήμιος' του Ολυμπιακού, δεν θα είχε έρθει στον ΠΑΟΚ, αν...

sabah.com.tr

Το μαύρο πολυτελές ΙΧ γλίστρησε προφανώς και ξαφνικά εκτός δρόμου. Λίγο έλειψε δε να καταλήξει ακόμη πιο βαθιά στη χαράδρα. Οι ντόπιοι βοήθησαν το ζευγάρι να βγει από το όχημα και το φιλοξένησαν για ένα βράδυ σε κάποιο από τα σπίτια του τοπικού χωριού. Το επόμενο πρωί, με τη βοήθεια της οδικής ασφάλειας ο Κλάπβαϊκ έφτασε στον προορισμό του και από 'κει στη Θεσσαλονίκη.

Για ν' απολαμβάνει βόλτες με την ενός έτους κόρη του στην Αριστοτέλους.

Κεντρική φωτογραφία: eurokinissi

News 24/7

24MEDIA NETWORK