Δεν ήρθε το δεύτερο ευρωπαϊκό μέσα σε λίγες ώρες...

Η ανδρική ομάδα βόλεϊ του Ολυμπιακού δεν μπόρεσε να επαναλάβει τον άθλο των γυναικών στον δικό της τελικό, με την Ραβένα να παίρνει τα δύο σετ που χρειαζόταν και να κατακτά το Challenge Cup.

Δεν ήρθε το δεύτερο ευρωπαϊκό μέσα σε λίγες ώρες...

Όνειρο (μεγάλο) ήταν και πάει. Πάνω από 10.000 κόσμος συνέρευσε στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας για να σπρώξει τον Ολυμπιακό στην κατάκτηση του Challenge Cup κόντρα στην ισχυρή Ραβένα, όμως παρά την εκπληκτική ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι Ιταλοί δεν λύγισαν.

Με όπλο την επικράτησή τους με 3-1 σετ στο ματς της περασμένης εβδομάδας στην έδρα τους ήθελαν δύο σετ για να πάρουν την κούπα και όχι απλά τα κατάφεραν αλλά πήραν και τη νίκη.

Κλειδί ήταν το πρώτο σετ που κρίθηκε στις λεπτομέρειες και επικρατησαν με 28-26, με τους Πειραιώτες να "απαντούν" στο δεύτερο με 25-23 αλλά την αντεπίθεση να μην συνεχίζεται.

Στο τρίτο και καθοριστικό, η Ραβένα έδειξε ψυχραιμία στο φινάλε που "έκαιγε" η μπάλα και επιβλήθηκε με 25-20, γεγονός που της χάρισε το τρόπαιο πριν καν ολοκληρωθεί ο αγώνας. Με τον τίτλο να έχει κριθεί, η ιταλική ομάδα κυριάρχησε στο τέταρτο σετ επικρατώντας με 25-18 και πανηγύρισε το τρόπαιο στην Ελλάδα με δύο νίκες επί των Πειραιωτών.

Φυσικά, η παρουσία και μόνο του Ολυμπιακού στον τελικό είναι μία μεγάλη επιτυχία και η αναγνώριση όχι μόνο μέσω της εντυπωσιακής παρουσίας του κόσμου αλλά και με το γεγονός πως ελάχιστοι αποχώρησαν από τις κερκίδες του ΣΕΦ μετά την οριστικοποίηση της απώλειας του τροπαίου.

ΤΑ ΣΕΤ: 26-28, 25-23, 20-25, 18-25

News 24/7

24MEDIA NETWORK