Μαθαίνει αντιπάλους ο Ολυμπιακός

Τους τρεις από τους πέντε συνολικά αντιπάλους του στο LEN Champions League θα μάθει την Τετάρτη (26/8) ο Ολυμπιακός στην κλήρωση που θα πραγματοποιηθεί στο Ντουμπρόβνικ.

Μαθαίνει αντιπάλους ο Ολυμπιακός

Την Τετάρτη 26/8 θα διεξαχθεί η κλήρωση των ομίλων του LEN Champions League, στο Ντουμπρόβνικ της Κροατίας. Από την κλήρωση θα προκύψουν δύο όμιλοι των έξη ομάδων και γνωστές θα γίνουν αρχικά οι τέσσερις ομάδες κάθε ομίλου, αυτές δηλαδή που συμμετέχουν στην διοργάνωση έχοντας wild card, κάτι που συμβαίνει και με την ομάδα του Ολυμπιακού.

Οι υπόλοιπες ομάδες που έχουν wild card είναι… Η κάτοχος τους τίτλου και πανίσχυρη Ιταλική Προ-Ρέκο, η Μπαρτσελονέτα (Ισπανία), η Γιούγκ (Κροατία), η Σπαντάου (Γερμανία), η Γαλατάσαράι (Γερμανία), η Παρτιζάν (Σερβία) και η διοργανώτρια Έγκερ (Ουγγαρία) την οποία φυσικά και θέλουν να αποφύγουν οι Πειραιώτες, καθώς προκρίνεται στο Final-6 ανεξάρτητα από την θέση που θα τερματίσει στον όμιλο (προκρίνονται οι τρεις πρώτοι).

Την περασμένη σεζόν οι ερυθρόλευκοι δεν προκρίθηκαν στο Final-6 της Βαρκελώνης αν και τερματίσαν στην τρίτη θέση του ομίλου, επειδή η Μπαρτσελονέτα πήρε την θέση ως διοργανώτρια, αν και είχε τερματίσει στην τέταρτη θέση.

Οι υπόλοιπες δυο ομάδες κάθε ομίλου, θα προκύψουν από τους τρεις προκριματικούς γύρους που θα διεξαχθούν τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο. Στον πρώτο προκριματικό συμμετέχουν οι ομάδες: Μλάντοστ (Κροατία), Βερόνα (Ιταλία), Μαρσέιγ (Γαλλία), Σπαρτάκ Βόλγκογκραντ (Ρωσσία), Οραντέα (Ρουμανία), Ορβοσιεγκεντεμ (Ουγγαρία), Τζαντράν (Μαυροβούνιο), Μπούντβα (Μαυροβούνιο), Αννόβερο (Γερμανία), Μοντπελιέ (Γαλλία), Βαλέτα (Μάλτα), Λοκομοτίβ Τιφλίδας (Γεωργία).

Στον δεύτερο προκριματικό συμμετέχουν οι ομάδες: Πριμόριε (Κροατία), Σζλόνοκ (Ουγγαρία), Ραντνίτσκι (Κροατία), Ντούισμπουργκ (Γερμανία), Μπρέσια (Ιταλία), Σαμπαντέλ (Ισπανία) και η Βουλιαγμένη.

Στην σύσκεψη σχετικά με την φετινή διοργάνωση και την κλήρωση θα εκπροσωπήσει τον Ολυμπιακό η Γενική Διευθύντρια και Ειδική Γραμματέας του συλλόγου, κ. Χριστίνα Τσιλιγκίρι, η οποία δήλωσε στο επίσημο site του Ερασιτέχνη (www.osfp.gr) τα εξής:

"Ελπίζουμε σε μια καλή κλήρωση και μακριά από την διοργανώτρια ομάδα του φετινού final-6 Έγκερ, όχι γιατί την θεωρούμε φόβητρο αλλά γιατί έχει ήδη εξασφαλίσει την πρόκριση της στα τελικά της διοργάνωσης άσχετα με την θέση που θα καταλάβει στον όμιλο.

Ας μην ξεχνάμε πως για αυτό τον λόγο χάσαμε πέρσι την πρόκριση από την Μπαρτσελονέτα, αν και οι Ισπανοί τερμάτισαν με λιγότερους βαθμούς από ότι εμείς.

Εφέτος ο Ολυμπιακός έχει μια από τις πιο δυνατές και πλήρης ομάδες και ο στόχος μας είναι να συμμετέχουμε στο final-6 της Βουδαπέστης".

News 24/7

24MEDIA NETWORK