Παγκόσμια πρωταθλήτρια η Εθνική, βούλιαξε και τους Κροάτες!

Η Εθνική Νέων Ανδρών βρίσκεται πλέον στην κορυφή του παγκοσμίου πόλο αφού στον τελικό, ο οποίος κρίθηκε στα πέναλτι, επικράτησε 5-3 της Κροατίας!

Παγκόσμια πρωταθλήτρια η Εθνική, βούλιαξε και τους Κροάτες!

Το ελληνικό παρόν έχει σπουδαίο παρελόν και παρόν και όλα δείχνουν πως θα έχει και λαμπρό μέλλον! Τρανή απόδειξη αυτά που πέτυχε η Εθνική Ομάδα Νέων στην Σερβία στο πλαίσιο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος όλες αυτές τις ημέρες, με το αποκορύφωμα να είναι ο τελικός της Κυριακής κόντρα στους Κροάτες όπου η ομάδα του Τεό Λοράντου κατέθεσε καρδιά και ψυχή μέσα στην πισίνα και έφτασε στην κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου!

Η "γαλανόλευκη" αν και βρέθηκε να χάνει με 5-2 στις αρχές του τρίτου οκταλέπτου δεν παράτησε ποτέ τη μάχη και με αντεπίθεση διαρκείας και άμυνα για σεμινάριο έκανε τη μεγάλη ανατροπή, που την έφερε να προηγείται με 7-6 λίγο πριν το φινάλε και να βρίσκεται αγκαλιά με το βαρύτιμο τρόπαιο.

Οι Κροάτες κατάφεραν με γκολ 1 δευτερόλεπτο πριν το φινάλε να ισοφαρίσουν σε 7-7 και να στείλουν τον τελικό στην παράταση, όμως παρά το γεγονός πως είχαν θεωρητικά το μομέντουμ υπέρ τους και την ψυχολογία, το τρόπαιο κατέληξε σε ελληνικά χέρια.

Και αυτό γιατί στη διαδικασία των πέναλτι οι Έλληνες διεθνείς ήταν αλάνθαστοι, με τους Τρούλο, Παπαναστασίου, Γαρδίκα, Μασμανίδη και Γκιουβετσή να στέλνουν τη μπάλα στα δίχτυα και τον Λάζιτς να είναι ο μοιραίος για τους Κροατες στέλνοντας τη μπάλα στο δοκάρι, με το 5-3 να σφραγίζει την κατάκτηση του παγκοσμίου τίτλου από την Ελλάδα!

Photo Credits: Εurokinissi

News 24/7

24MEDIA NETWORK