7 πράγματα που πρέπει να ξέρεις για το McGregor-Nurmagomedov

Η μεγάλη μονομαχία του Conor McGregor με τον Khabib Nurmagomedov πλησιάζει και το Contra απαντάει σε 7 βασικές ερωτήσεις για το μαχητικό γεγονός της χρονιάς. Τι μας επιφυλάσσει το UFC 229;

7 πράγματα που πρέπει να ξέρεις για το McGregor-Nurmagomedov

Τι ώρα και ποιος θα το δείξει;

Τα ξημερώματα της Κυριακής (7/10), οι λάτρεις των mixed martial arts θα έχουν το βλέμμα τους στραμμένο στην Τ-Μobile Arena του Las Vegas, όπου θα πραγματοποιηθεί η πολυαναμενόμενη "μάχη" σε κλουβί ανάμεσα στον θρύλο των ρινγκ, Conor McGregor και του μεγάλου του αντιπάλου, Khabib Nurmagomedov, ο οποίος επιστρέφει στο πρωτάθλημα UFC ύστερα από σχεδόν 2 χρόνια.

Η αναμέτρηση ανάμεσα στα δύο πολυσυζητημένα πρόσωπα του UFC θα μεταδοθεί ζωντανά και αποκλειστικά στην COSMOTE TV, την Κυριακή 7/10, στις 05.00 (COSMOTE SPORT 8HD).

Γιατί στο Βέγκας;

Πριν την απουσία των 693 ημερών, τη μεγαλύτερη της καριέρας του, ο McGregor ήταν πρωταθλητής UFC στις κατηγορίες lightweight και featherweight. Κατά τη διάρκεια της απουσίας του ο Ιρλανδός αθλητής μεικτών πολεμικών τεχνών, πάλεψε σε έναν από τους ακριβότερους αγώνες πυγμαχίας όλων των εποχών απέναντι στον Floyd Mayweather στο T-Mobile Arena. Λογικό ο McGregor και ο κόσμος του UFC να επιλέξει το ίδιο στάδιο και για την επιστροφή του στο UFC.

Ποιος είναι ο αντίπαλος του McGregor;

O Khabib έχει σερί 26 νικών στις MMA και είναι το μεγαλύτερο ρεκόρ που έχει ενεργός μαχητής τούτη την στιγμή στο UFC. Το σερί 10 νικών που έχει στο UFC είναι το τρίτο μεγαλύτερο στο promotion μετά των GSP(13) και Holloway(12).

O Νurmagomedov είναι επίσης ο ένας από τους τρεις μαχητές του UFC που έχει κάνει 10 σερί νίκες από το ξεκίνημα του στο promotion. Τα 21 takedowns απέναντι στον Abel Τrujillo στο UFC 160 αποτελεί ρεκόρ στο UFC.

Ποια είναι η χρηματική αξία του αγώνα;

"The Money Fight". Έτσι έγινε και έμεινε γνωστός ο αγώνας ανάμεσα σε McGregor και Mayweather, ο οποίος απέφερε περισσότερα από 520.000.000 ευρώ. Ο αγώνας του Ιρλανδού με τον Nurmagomedov δύσκολα θα πλησιάσει αυτόν τον αριθμό αλλά αναμένεται να συντρίψει κάθε προηγούμενο ρεκόρ στο UFC. Ήδη υπολογίζεται πως μόνο στη Βόρεια Αμερική, περισσότεροι από 2.000.000 άνθρωποι θα πληρώσουν (70 δολάρια) για να δουν την αναμέτρηση. Το ρεκόρ του 2016 όταν ο McGregor αντιμετώπισε τον Diaz, είχε προσεγγίσει 1.600.000 χρήστες, οπότε καταλαβαίνετε την τεράστια διαφορά.

Τι θα προσφέρει στο άθλημα;

Ο Nurmagomedov υπεραζπίζεται τον τίτλο του UFC lightweight, τη ζώνη που κάποτε κρατούσε ο McGregor και στη συνέντευξη Τυπου που προηγήθηκε ο Ρώσος μαχητής περιέγραψε τον εαυτό του ως τον "Floyd Mayweather του ΜΜΑ". Ο συγκεκριμένος αγώνας αναμένεται να φέρει το άθλημα ξανά στην παγκόσμια επικαιρότητα καθώς μετά το Σαββατοκύριακο, όλοι θα μιλούν για το UFC και το MMA.

Ποιες οι πιθανότητες του McGregor να νικήσει;

Ο Nurmagomedov τρέχει ένα σερί 26 νικών και είναι με διαφορά ο πιο σκληρός αντίπαλος που θα μπορούσε να αντιμετωπίσει ο McGregor στην επιστροφή του στο UFC. Ο Ρώσος ξεκινά ως φαβορί αλλά η δημοτικότητα του Ιρλανδού έχει ανεβάσει τα ποσοστά του, τα οποία είναι πολύ καλύτερα από ότι θα ήταν για ένα αθλητή με διετή απουσία. Τέλος, ο McGregor θα πρέπει να κάνει κάτι που δεν έχει κάνει ξανά, να νικήσει έναν ανίκητο πρωταθλητή, οπότε οι πιθανότητες δεν είναι με το μέρος του.

Τι έχει εκτός από McGregor - Nurmagomedov;

Η μεγάλη μάχη των δύο είναι φυσικό να έχει τραβήξει όλα τα βλέμματα, αλλά δεν είναι το μοναδικό γεγονός του Σαββατοκύριακου στο Βέγκας. Ο Tony Ferguson αντιμετωπίζει τον πρώτην βασιλιά της κατηγορίας, Anthony Pettis και πιθανότατα ο νικητής θα έχει την ελπίδα να αντιμετωπίσει αυτόν που θα σταθεί όρθιος από τον αγώνα McGregor - Nurmagomedov. Οπότε αξίζει να δείτε ποιος θα είναι ο βασικός αντίπαλος στο επόμενο μεγάλο γεγονός του UFC.

Πηγές: bbc.com, fightsports.gr

News 24/7

24MEDIA NETWORK