Η Σάρα Σιγκμουντσντότιρ έγινε σταρ του crossfit χωρίς να έχει κερδίσει τίτλο

Η Ισλανδή crossfitter Σάρα Σιγκμουντσντότιρ κατάφερε να τραυματιστεί με κάθε πιθανό και απίθανο τρόπο, σε κάθε διοργάνωση που συμμετείχε. Παρ' όλα αυτά είναι και θα παραμείνει η απόλυτη σταρ.

Η Σάρα Σιγκμουντσντότιρ έγινε σταρ του crossfit χωρίς να έχει κερδίσει τίτλο

Η Σάρα Σιγκμουντσντότιρ έβλεπε τους πάγους να λιώνουν από το παράθυρο του σπιτιού της στην Ισλανδία και κάθε φορά που άνοιγε την τηλεόραση, ακόμα μια αυτοκτονία, ακόμα ένας νέος άνθρωπος αποφάσιζε να αποκοιμηθεί για πάντα. Σε μια χώρα που η ζωή έμοιαζε πιο παγωμένη από τον πάγο, κατάφερε να φύγει μακριά. Προηγουμένως, η ζωή της μέσα από τα γυμναστήρια σηκώνοντας μπάρες, κάνοντας άρσεις dead lift και clean & jerk, έβρισκε μια διέξοδο πιο φωτεινή, μια πόρτα σε ένα μέλλον όπου η δύναμη του σώματος μπορούσε να την ανεβάσει σε μια πραγματικότητα που δεν είχε φανταστεί καν.

Σήμερα, τέσσερα χρόνια αργότερα, αγωνίζεται διαρκώς σε διεθνείς αγώνες crossfit. Κάθε φορά που εμφανίζεται στο γήπεδο, σε κάθε προσπάθειά της μπροστά από μπάρες, kettlebell και όχι μόνο, το κοινό παραληρεί και δεν σταματάει να τη χειροκροτεί. Η νεαρή αθλήτρια έχει 1,4 εκατομμύρια φανατικούς οπαδούς που σχολιάζουν κάθε εμφάνιση στο instagram και ανυπομονούν να τη δουν να κατακτά επιτέλους κάποιον τίτλο.

Από το 2015 μέχρι σήμερα, η Σιγκμουντσντότιρ έχει αναμετρηθεί με σημαντικές προσωπικότητες του crossfit, όπως η Αυστραλή Τία Κλερ Τούμεϊ και η Ισλανδή Κάτριν Νταβιντσντότιρ. Σε κάθε μια από τις 4 διοργανώσεις που έχει συμμετάσχει, τερμάτισε στην 3η θέση. Ο λόγος είναι απλός: η νεαρή αθλήτρια ρισκάρει διαρκώς, ανεβάζοντας τα κιλά της, προσθέτοντας έξτρα πόνο στην έκφραση "no pain no gain", με αποτέλεσμα να τραυματίζεται διαρκώς. Συγκεκριμένα, έχει πάθει κατάγματα στους ώμους, σε σπονδύλους του θώρακα αλλά και της σπονδυλικής στήλης.

Όμως κάθε φορά καταφέρνει να επανέλθει. Στους αγώνες του 2018 ήταν σε καλύτερη φόρμα από ποτέ: "Ένιωθα ελαφριά, ένιωθα σε απίστευτη φυσική κατάσταση, πραγματικά τέλεια! Ήμουν τόσο ενθουσιασμένη που θα έδειχνα σε όλους την ολική επαναφορά μου από τόσους τραυματισμούς, τόσο χαρούμενη που ήμουν ακόμα σε φόρμα και ξαφνικά...συνέβη αυτό".

Η Σιγκμουντσντότιρ είχε καταφέρει να σπάσει ακόμα έναν σπόνδυλο στην προπόνηση. Παρ' όλα αυτά μπήκε στον αγωνιστικό χώρο και κατάφερε να λάβει μέρος σε 9 τρομακτικά σκληρές ασκήσεις. Και ύστερα ήρθε η διάλυση: "Είχα καταφέρει να βγάλω έναν δρόμο μετ' εμποδίων, φορώντας προστατευτικό γιλέκο. Είχα κάνει heavy deadlfts και clean & jerk, δεν μπορούσα να βγάλω κάτι παραπάνω. Και μετά μας ζήτησαν να κάνουμε αγώνες ταχύτητας, σέρνοντας ογκώδεις στύλους με βάρη. Τότε το σώμα μου 'θυμήθηκε' ξανά τον ανείπωτο πόνο στον οποίο βρισκόμουν μέχρι εκείνη τη στιγμή. Η αδρεναλίνη μου είχε φτάσει σε ακραία όρια, πίστευα ότι μπορούσε να με βοηθήσει να βγάλω την άσκηση. 'Ήθελα να προσπαθήσω. Ζήτησα τελικά από τον προπονητή μου να πάρει την απόφαση".

Με διαλυμένη την πλάτη της, αποσύρθηκε τελικά από τους αγώνες του 2018. Έξι μήνες αργότερα, ύστερα από πλήρη ανάρρωση, κατάφερε να επιστρέψει, συμμετέχοντας σε δυο κορυφαίες ασκήσεις crossfit, όπου και τερμάτισε μέσα στις πρώτες 3 θέσεις και στη συνέχεια έφτασε και στην 1η θέση του Crossfit Open, του προκριματικού αγώνα για την παγκόσμια διοργάνωση των Crossfit Games.

Το καλοκαίρι της φετινής χρονιάς, στο Μάντισον του Γουισκόνσιν, η νεαρή Ισλανδή θα βρεθεί απέναντι σε ακόμα μια ηχηρή πρόκληση: να πανηγυρίσει τον πρώτο παγκόσμιο τίτλο στο crossfit ή να υποκύψει γι' ακόμα μια φορά στον πόνο. Σε κάθε περίπτωση θα έχει δοκιμάσει τα όρια της αντοχής της και θα έχει δεχτεί το εκκωφαντικό χειροκρότημα του 'στρατού' των φανατικών οπαδών της.

News 24/7

24MEDIA NETWORK