Η ομάδα ράγκμπι της Τζαμάικα πρέπει να γίνει ταινία

25 χρόνια μετά το 'Cool Runnings', το Χόλιγουντ οφείλει να γυρίσει μια αντίστοιχη κινηματογραφική παραγωγή για την ιστορία της εθνικής ομάδας ράγκμπι της Τζαμάικα μετά το μοναδικό επίτευγμά της.

Η ομάδα ράγκμπι της Τζαμάικα πρέπει να γίνει ταινία

Το 1993 κυκλοφόρησε στις κινηματογραφικές αίθουσες το αριστούργημα 'Cool Runnings'. Μια σατιρική αποτύπωση έκδοση της ιστορίας τεσσάρων Τζαμαϊκανών, οι οποίοι το 1988 στο Κάλγκαρι του Καναδά είχαν λάβει μέρος στο ολυμπιακό πρόγραμμα του μπόμπσλεϊ.

Ήταν, αναμφίβολα, μία από τις 6+1 αθλητικές ταινίες που "σημάδεψαν" τα κυριακάτικα μεσημέρια της παιδικής ηλικίας μας.

Η Τζαμάικα δεν είχε ποτέ παράδοση στα χειμερινά σπορ και αυτό ακριβώς πραγματεύεται σατιρικά το φιλμ του Jon Turteltaub που απέφερε σχεδόν 155 εκατομμύρια δολάρια στην εταιρία παραγωγής και στο IMDb βαθμολογείται με 6.9/10.

Παρά τις αντιξοότητες οι αθλητές, μία μίξη από σπρίντερς και στρατιωτικούς, κατάφεραν κόντρα στα προγνωστικά να φτάσουν ως τους Ολυμπιακούς Αγώνες και να κερδίσουν απλόχερα χειροκρότημα των θεατών παρά το ατύχημα που είχαν στην κούρσα, με συνέπεια να αποκλειστούν, φτάνοντας στον τερματισμό περπατώντας.

Παράδοση η Τζαμάικα δεν είχε ούτε στο ράγκμπι. Παρόλα αυτά η εθνική ομάδα προκρίθηκε, για πρώτη φορά στα χρονικά, στο Παγκόσμιο Κύπελλο που θα διεξαχθεί στα γήπεδα της Αγγλίας (Ανφιλντ, Ολντ Τράφορντ, Γουέμπλει κλπ) από τις 12 Οκτωβρίου ως τις 27 Νοεμβρίου του 2021.

Στις 17 Νοεμβρίου οι 'Reggae Warriors' κατέκτησαν το Πρωτάθλημα Αμερικής, επικρατώντας του Καναδά 38-8 και των Ηνωμένων Πολιτειών 16-10. Έγιναν έτσι μία από τις ομάδες που έχουν ήδη εξασφαλίσει τη συμμετοχή τους στη μεγάλη διοργάνωση, δίπλα σε Αυστραλία, Αγγλία, Φίτζι, Γαλλία, Λίβανο, Νέα Ζηλανδία, Παπούα Νέα Γουινέα, Σαμόα, Τόγκα και Ουαλία.

Στη διαδικασία πρόκρισης μάλιστα συμμετέχει και η Εθνική Ελλάδας!

"Είναι κάτι τεράστιο για το έθνος μας", δήλωσε ο εμπνευστής Ρομέο Μοντέιθ, ο οποίος πριν από 3 χρόνια ήταν εκείνος που πίστεψε περισσότερο από τον καθέναν σ' αυτό το εγχείρημα.

"Ο κόσμος γελούσε όταν στήσαμε το άθλημα. Έλεγαν πως οι Τζαμαϊκανοί δεν είναι φτιαγμένοι να παίζουν σπορ με επαφές, οπότε χαμένος χρόνος, αφού ουδείς θα θέλει να παίξει. Πλέον είμαστε στο Παγκόσμιο Κύπελλο", συμπλήρωσε περήφανος.

"Θεωρώ ότι είμαστε ο τέταρτος λαός του βορείου ημισφαιρίου που ασχολείται τόσο μαζικά με το σπορ, πίσω μόνο από την Αγγλία, τη Γαλλία και την Ουαλία. Παίζουμε σε λίγκα και κολέγια, τα παιδιά μας προπονούνται σε γήπεδα με πέτρες και δεν είναι αστείο".

"Η Τζαμάικα είναι η επόμενη νέα Τόγκα. Το 2021 εμείς θα είμαστε η ιστορία", κατέληξε ο Μοντέιθ συγκρίνοντας την ανάπτυξη του αθλήματος στο νησί της Καραϊβικής με την αντίστοιχη του νησιωτικού συμπλέγματος της Πολυνησίας, η εθνική ομάδα του οποίου έφτασε να θεωρείται μία από τις κορυφαίες δυνάμεις του σπορ, μετά και την τρίτη θέση στο προηγούμενο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Αν όλα αυτά δεν είναι ιστορία για σενάριο, τότε ποια είναι; Invictus Vol.2

News 24/7

24MEDIA NETWORK