Η απόλυτη μορφή του αγγλικού ράγκμπι αποσύρεται στα 28

O Joe Marler ανακοίνωσε ότι αποσύρεται από το διεθνές ράγκμπι για προσωπικούς λόγους και οι απανταχού φίλοι του αθλήματος προσπαθούν να ξεπεράσουν την απώλεια.

Η απόλυτη μορφή του αγγλικού ράγκμπι αποσύρεται στα 28

Μετά από 59 εμφανίσεις με τη φανέλα του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, ο Joe Marler των Harlequins βάζει τέλος στην καριέρα του στο διεθνές ράγκμπι για να περάσει περισσότερο χρόνο με την οικογένειά του.

"Οι υποχρεώσεις με την Αγγλία απαιτούν ένα τεράστιο κομμάτι χρόνου και αφοσίωσης, και δυστυχώς δεν μπορώ να συνεχίσω να το κάνω", δήλωσε ο Marler, η φωτογραφία του οποίου θα μπορούσε να καρφιτσωθεί για πάντα δίπλα στο λήμμα 'ράγκμπι', σε κάθε αθλητικό λεξικό που σέβεται τον εαυτό του. "Αν δεν μπορείς να δίνεις το 100% κάθε φορά που φοράς τη φανέλα της Αγγλίας, τότε οφείλεις να αποχωρήσεις. Αυτό είναι το δίκαιο τόσο για την ομάδα όσο και για την οικογένειά σου.

Ήταν μεγάλη μου τιμή να παίξω με τα χρώματα της Αγγλίας και προφανώς, η απόφαση μου ήταν πάρα πολύ δύσκολη", συνέχισε.

Ο Marler, που θα συνεχίσει να αγωνίζεται με τη φανέλα των Harlequins, θα λείψει πολύ από την εθνική ομάδα, όπως σημείωσε ο Αυστραλός προπονητής της, Eddie Jones.

"Είναι ένας πολύ ωραίος τύπος, ειλικρινής και ώριμος, που κατανοεί τις απαιτήσεις του παιχνιδιού, αλλά και τις απαιτήσεις της οικογενειακής ζωής. Θαυμάζω την ειλικρίνειά του και τον τρόπο που χειρίστηκε το θέμα", συμπλήρωσε ο Jones.

Ο Marler έκανε το ντεμπούτο του με την εθνική το 2012 στη Νότιο Αφρική, ενώ στην ίδια χώρα έμελλε να παίξει το τελευταίο του παιχνίδι ως διεθνής. Σε μια νίκη επί της Νοτίου Αφρικής στο Κέιπ Τάουν.

Στο χορτάρι, ο Marler δεν ήταν και το καλύτερο παιδί -πώς θα μπορούσε άλλωστε; Τον Ιανουάριο είχε τιμωρηθεί με αποκλεισμό έξι εβδομάδων εξαιτίας 'δολοφονικού' μαρκαρίσματος.

Ο Marler έκλεισε την ανακοίνωσή του λέγοντας ότι ανυπομονεί να περάσει περισσότερο χρόνο με τη γυναίκα και τα παιδιά του". Άραγε, ποιος θα τολμούσε ποτέ να πειράξει τα παιδιά του Joe Marler;

(κεντρική φωτογραφία: AP Photo/Francois Mori)

News 24/7

24MEDIA NETWORK