Κάναμε 5 φοβερά κλισέ αθλητικές ερωτήσεις στον Απόστολο Γκλέτσο

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας και αγαπημένος ηθοποιός της τηλεόρασης και του θεάτρου, απάντησε σε 5 -σχεδόν - αθλητικές ερωτήσεις. Με θάρρος και τόλμη.

Κάναμε 5 φοβερά κλισέ αθλητικές ερωτήσεις στον Απόστολο Γκλέτσο

Ο Απόστολος Γκλέτσος είναι μια αρχετυπική φιγούρα της ελληνικής μυθοπλασίας της τηλεόρασης και του θεάτρου των τελευταίων τριών δεκαετιών. Σήμερα, ύστερα από μια επιτυχημένη θητεία στο Δήμο Στυλίδας, ετοιμάζεται για ακόμα μία προεκλογική (και εκλογική) μάχη.

Ποιο είναι το πιο απαιτητικό γήπεδο, αυτό της πολιτικής ή αυτό της υποκριτικής;

"Και τα δυο είναι πολύ σημαντικά και τα δυο έχουν τις ιδιαιτερότητες τους, δεν μπορώ να συγκρίνω τις δυο καταστάσεις αυτές. Η πολιτική είναι μια σημαντική αποστολή, που απαιτεί θάρρος και ήθος και ψυχραιμία στο σχεδιασμό και την διαχείριση καταστάσεων που μπορεί και να είναι απρόβλεπτες. Δεν μπορώ να συγκρίνω την πορεία μου στο χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης με την υποκριτική. Σίγουρα και η υποκριτική απαιτεί πειθαρχία και γερό στομάχι. Είναι δυο τελείως διαφορετικά ταξίδια η υποκριτική και η πολιτική. Και κανένα τους δεν έχει τελειώσει ακόμα".

Κινηματογράφος, τηλεόραση ή θέατρο: Μπορείτε να ξεχωρίσετε κάποιον από τις 'ομάδες' που έχετε παίξει;

"Όλοι μου οι ρόλοι είναι σημαντικοί, όλοι τους έχουν μεγάλη αξία και με έχουν βοηθήσει να γίνω αυτός που είμαι, δεν υπάρχει ανώτερος και κατώτερος ρόλος για μένα. Δεν καταλαβαίνω τι είναι αυτά που λένε οι συνάδελφοι ότι "ο τάδε ρόλος μου είναι σημαντικός, ο άλλος, ο παράλλος"; Αυτά για μένα δεν υπάρχουν.

Σημασία έχει να φτιάχνουμε κάτι καινούριο κάθε φορά με μια καλή ομάδα και ο κόσμος να ψυχαγωγείται, να περνάει καλά και να βρίσκει ένα ακόμα λόγο για να έρχεται να μας βλέπει στο θέατρο ή να ανοίγει την τηλεόραση. Να κάνουμε τη δουλειά μας σοβαρά και υπεύθυνα".

Έχετε δει μέλη της τοπικής αυτοδιοίκησης, ή πολιτικούς, να υποδύονται ρόλους;

"Ο καθένας υποδύεται έναν ρόλο καθημερινά, να το πω πιο συγκεκριμένα, ο καθένας μας καλείται να υποδυθεί ρόλους για να επιβιώσει και να ολοκληρώσει το έργο του. Θέλω να πω ότι αν βρεθείς μπροστά σε ένα διανοούμενο θα προσπαθήσεις να φερθείς σαν διανοούμενος, όταν βρεθείς μπροστά σε ένα αθλητή, σε έναν οπαδό, θα επιδιώξεις να μιλήσεις στη γλώσσα του. Όταν συναντήσεις έναν πολιτικό, θα αποπειραθείς να τον αντιμετωπίσεις με επιχειρήματα και ορθό λόγο".

Στο στίβο της πολιτικής έχετε συγκρουστεί ευθέως με συμφέροντα πολιτικά και όχι μόνο. Έχετε φοβηθεί ποτέ;

"Όταν βάζεις πλάτη για τους συνανθρώπους σου θα ρισκάρεις, θα εκτεθείς, θα βάλεις στην άκρη το πολιτικό κόστος. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι δεν υπάρχει κάποιος άνθρωπος από όσους ασχολούνται με την τοπική αυτοδιοίκηση που τα βρήκε όλα εύκολα και ρόδινα. Φυσικά και νιώθεις φόβο, μέχρι τη στιγμή που παύεις να νιώθεις κάθε φόβο και βάζεις μπροστά το συμφέρον των συμπολιτών σου".

Τι θυμάστε περισσότερο από την τηλεοπτική σειρά 'Της Ελλάδος τα Παιδιά', όπου στον ρόλο του Τέλη συμμετείχατε ακόμα και σε έναν επικό αγώνα μπάσκετ;

"Πρόκειται για μια από τις καλύτερες τηλεοπτικές σειρές που έχουν γίνει στην Ελλάδα. Ήταν η Χρυσούλα Διαβάτη και ο Γιάννης Μπέζος, δυο από τους καλύτερους ηθοποιούς που είχαμε την τύχη να δούμε στο σύγχρονο θέατρο, στην τηλεόραση και τον κινηματογράφο.

Είχα την χαρά επίσης να συνεργαστώ με τα τέσσερα καταπληκτικά παιδιά που έπαιζαν τους σμηνίτες, δηλαδή τον Κώστα Ευρυπιώτη, τον Γιάννη Σαββιδάκη, τον Νίκο Αλεξίου και τον Δημήτρη Φραγκιόγλου, τέσσερις χαρισματικούς ηθοποιούς με τους οποίους γελάσαμε ασταμάτητα μπροστά και πίσω από τις κάμερες. Ήταν μια σπουδαία τηλεοπτική παραγωγή σε κάθε της επεισόδιο. Μπορεί να έχουν περάσει περίπου 24-25 χρόνια από τότε που προβλήθηκε, αλλά θα το έβλεπα με μεγάλη χαρά και σήμερα".

(κεντρική φωτογραφία: Eurokinissi)

News 24/7

24MEDIA NETWORK