Ο Σταν Λι πέθανε... μισώντας το γήπεδο των Γιάνκις

Ο Σταν Λι υπήρξε φανατικός υποστηρικτής των Γιάνκις, όμως είχε ανεξήγητη... εμπάθεια με το Yankees Stadium. Ο θάνατός του, πάντως, προκάλεσε θλίψη (και) στον χώρο του αθλητισμού.

Ο Σταν Λι πέθανε... μισώντας το γήπεδο των Γιάνκις

Ο Σταν Λι υπήρξε ένας από τους ηγήτορες στον τομέα των κόμικ, ως εμπνευστής κορυφαίων δημιουργιών όπως οι X-Men, οι Fantastic Four, ο Iron Man, ο Hulk και φυσικά ο Spider-Man. Ο συνιδρυτής της Marvel και παραγωγός των δεκάδων ταινιών υπερηρώων που έχουν σπάσει τα ταμία δεν αγαπούσε μόνο τα κόμικ, αλλά και τον αθλητισμό.

Παρότι πέθανε στο Λος Άντζελες την Τρίτη στα 95 του, υπήρξε φανατικός οπαδός των Νιου Γιορκ Γιάνκις, αφού γεννήθηκε στο Μεγάλο Μήλο το 1922. Αν και αγαπούσε πολύ αυτήν την ομάδα μπέιζμπολ, η μετέπειτα δουλειά του στη Marvel δείχνει πως... μισούσε θανάσιμα το γήπεδό της!

Τόσο ο Incredible Hulk όσο και ο Gorgilla το ισοπέδωσαν σε κάποιες από τις ιστορίες τους, ο Spider-Man κατέστρεψε μία βραδιά θρύλων της ομάδας στο Yankees Stadium και ακύρωσε έναν αγώνα, ενώ ο Λι θεώρησε σωστό να βάλει την αγαπημένη ομάδα του να χάσει από τη μισητή Ρεντ Σοξ και μάλιστα εντός έδρας.

Φυσικά, αποζημίωσε και με το παραπάνω για το... κακό που προκάλεσε στην ομάδα του, αναβαθμίζοντας το γήπεδο σε μυστική βάση υπερηρώων.

Γενικότερα, ο Λι είχε μεγάλη αγάπη για το μπέιζμπολ και δεν είναι τυχαίο ότι παρά τα 93 του, έριξε πολύ καλή πρώτη μπαλιά σε αγώνα των Τέξας Ρέιντζερς τον Ιούνιο του 2016, που υποδήλωνε ώρες παιχνιδιού ως παιδί. Μπορεί η μπάλα να μην έφτασε στην αρχική βάση, όμως 'έβαλα την καρδιά μου και αυτό μετράει. Είχα τη σωστή πρόθεση'.

Ακόμα κι αν δεν βρισκόταν ο ίδιος σε κάποιο γήπεδο, η παρουσία του ήταν αισθητή, μέσω των δημιουργιών του. Ο Βίκτορ Ολαντίπο φόρεσε μάσκα από τον Black Panther, ακόμα ένα δημιούργημα του Λι, στον περσινό διαγωνισμό καρφωμάτων στο All-Star Game.

Ο Black Panther ήταν ο τρόπος για να αποχαιρετήσουν τον Λι οι Όουκλαντ Αθλέτικς τη Δευτέρα.

Ο Αμερικανός δημιουργός, πάντως, δεν ασχολήθηκε μόνο με το μπέιζμπολ. Μία -σχετικά άγνωστη- απόπειρά του να συνδυάσει δύο αγαπημένες ασχολίες, τα κόμικ και τον αθλητισμό, οδήγησαν στη δημιουργία του Brooklyn Knight, ενός ιππότη για τους Νιου Τζέρσεϊ Νετς του NBA.

Η επιρροή ήταν αμφίδρομη και μπορεί ο Λι να λείψει από τη Marvel, τα δημιουργήματά του δεν πρόκειται να λείψουν ποτέ από τον αθλητισμό.

Photo credits: AP Photo/Jae C. Hong

News 24/7

24MEDIA NETWORK