Παγκόσμιο Κύπελλο στην παραλία: η απόλαυση που έγινε λατρεία

Στη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου απολαύσαμε αλησμόνητες στιγμές που θα μείνουν ανεξίτηλα χαραγμένες. Μια ποδοσφαιρική παράνοια που συνδυάστηκε υπέροχα με τον αγαπημένο τόπο των Ελλήνων: την παραλία...

Παγκόσμιο Κύπελλο στην παραλία: η απόλαυση που έγινε λατρεία
A.PAROUSIDIS

Ούτε ένα ούτε δύο. Τέσσερα ολόκληρα χρόνια, κοντολογίς κάτι παραπάνω από 1.400 ημέρες χρειάστηκε να σβήσουμε από τα ημερολόγιά μας μέχρι να περάσει ο καιρός και να μεταφερθούμε νοερά από τη Βραζιλία και το 20ο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014 μέχρι τη Ρωσία και στο 21ο Μουντιάλ, όλο το προηγούμενο διάστημα.

Η "πλάκα" όμως είναι ότι ακόμα και οι ποδοσφαιρικά μυημένοι, οι μανιακοί με τη διοργάνωση και οι λάτρεις των παραδόσεων και της στατιστικής, δεν θα μπορούσαν με τίποτα να φανταστούν πως από τις 14 Ιουνίου που άρχισε το παγκόσμιο πάρτι μέχρι και τις 15 Ιουλίου που ολοκληρώθηκε, θα βλέπαμε ένα τόσο σουρεάλ ποδοσφαιρικό σκηνικό να στήνεται μπροστά μας.

Άλλα περιμέναμε και πολύ διαφορετικά μας ήρθαν. Ομάδες που συμμετείχαν ως φαβορί καταποντίστηκαν. Ποδοσφαιριστές που ταξίδεψαν με ιερή αποστολή να φύγουν τελευταίοι και θριαμβευτές από τη Ρωσία πήραν τα πρώτα αεροπλάνα της επιστροφής. Ήπειροι που πάντα είχαν κάτι να μας παρουσιάσουν, απογοήτευσαν.

Σε αντίθεση πάντως με τις αρκετές απογοητεύσεις στην Ρωσία, εδώ έγινε ένα special event που μόνο ενθουσιασμό προκάλεσε και για το οποίο θα διαβάσεις παρακάτω ➔ πάρε μία πρώτη γεύση στο video...

Ελάτε τώρα που δεν καταλαβαίνετε, με τόσα που έλαβαν χώρα στη διάρκεια ενός μήνα! Από που να αρχίσεις και που να τελειώσεις, ποιον να πρωτοπιάσεις στο στόμα και να αραδιάσεις σε κείμενά σου;

Τη Γερμανία; Πήγε στη Ρωσία με αέρα από τον τίτλο της παγκόσμιας πρωταθλήτριας που κουβαλούσε με το 1-0 επί της Αργεντινής στον τελικό και από το εξωγήινο 7-1 με το οποίο είχε ισοπεδώσει την οικοδέσποινα Βραζιλία στον ημιτελικό του 2014. Πέρα από αέρα όμως είχε και τουπέ και αυτό το "πλήρωσε". Ακριβά και οδυνηρά. Ήττα με 2-0 από την ήδη αποκλεισμένη Νότια Κορέα στο φινάλε της φάσης των ομίλων και μία από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις όλων των εποχών είχε συντελεστεί. Για να βρούμε άλλωστε εθνική Γερμανίας να μην περνάει την πρώτη φάση Μουντιάλ θα έπρεπε να γυρίσουμε 80 χρόνια πίσω...

Germany's Mario Gomez, center, and Germany's Mats Hummels, right, hold their heads after failing to score during the group F match between South Korea and Germany, at the 2018 soccer World Cup in the Kazan Arena in Kazan, Russia, Wednesday, June 27, 2018. (AP Photo/Lee Jin-man)
Germany's Mario Gomez, center, and Germany's Mats Hummels, right, hold their heads after failing to score during the group F match between South Korea and Germany, at the 2018 soccer World Cup in the Kazan Arena in Kazan, Russia, Wednesday, June 27, 2018. (AP Photo/Lee Jin-man) AP PHOTO/LEE JIN-MAN

Σάμπως η Αργεντινή τα πήγε καλύτερα; Ως φιναλίστ το 2014 και με δύο σερί (χαμένους) τελικούς Copa America το 2015 και το 2016, είχε δημιουργήσει στους περισσότερους από εμάς την ψευδαίσθηση πως τώρα θα ήταν η ώρα της να πάει τελικό και να σηκώσει την κούπα. Να δώσει τέλος σε 25 χρόνια φαγούρας χωρίς μεγάλο τίτλο και 32 ετών ανομβρίας χωρίς Μουντιάλ. Να δώσει στον Μέσι το τρόπαιο που είναι για αυτόν απωθημένο ώστε να μην μπει στην ίδια ζυγαριά με τον Μαραντόνα και χάσει από τα... αποδυτήρια. Φευ! Ο Σαμπαόλι δεν κατάφερε ποτέ να την κάνει ομάδα, αντίθετα παρουσιάστηκε ένα γκρουπ παικτών που θύμισαν... σκορποχώρι και το μόνο που μπόρεσαν να κάνουν ήταν να περάσουν -αγκομαχώντας και ασθμαίνοντας- τους ομίλους, Ύστερα ήρθε η Γαλλία και ο Εμπαπέ...

Δεν ήταν όμως οι μόνες "μεγάλες" που χαιρέτησαν νωρίς καθώς στη κατηγορία "αρνητικών εκπλήξεων" με το καρτελάκι Νο 3 συναντήσαμε και την Ισπανία. Δύο ημέρες πριν από την έναρξη της διοργάνωσης άλλαξε προπονητή, οι παίκτες κατάφεραν να το "σώσουν" και να μη γίνουν μπάχαλο τα αποδυτήρια όμως το tiki taka που εφάρμοσε ο Φερνάντο Ιέρο οχι μόνο έπαψε να είναι ελκυστικό στο μάτι από ένα βαθμό και έπειτα αλλά σταμάτησε να είναι και αποτελεσματικό όταν δεν έχεις και παίκτες να το (υπο)στηρίξουν. Αποτέλεσμα; Σπιτάκι της η "φούρια ρόχα" πριν καν φτάσουμε στα προημιτελικά.

Spain's Sergio Ramos reacts at the end of the round of 16 match between Spain and Russia at the 2018 soccer World Cup at the Luzhniki Stadium in Moscow, Russia, Sunday, July 1, 2018. (AP Photo/Victor R. Caivano)
Spain's Sergio Ramos reacts at the end of the round of 16 match between Spain and Russia at the 2018 soccer World Cup at the Luzhniki Stadium in Moscow, Russia, Sunday, July 1, 2018. (AP Photo/Victor R. Caivano) AP PHOTO/VICTOR R. CAIVANO

Και φυσικά είχαμε και τον αποκλεισμό της Βραζιλίας, που πήγε στη Ρωσία έχοντας ένα πλούσιο υλικό και έναν εξαιρετικό προπονητή που το διαχειρίστηκε υποδειγματικά όλο αυτό το διάστημα, αλλά που κόντρα στο Βέλγιο δεν ήταν τόσο αποτελεσματική και το πλήρωσε με έναν οδυνηρό αποκλεισμό από τα προημιτελικά.

Θέλετε και άλλα "τρελά" που έχουμε δει σε αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο και μας έχουν φέρει πάνω-κάτω την ποδοσφαιρική λογική; Είδαμε τη Ρωσία, που δεν την πίστευαν ούτε οι ίδιοι οι οπαδοί της με την πορεία της τα τελευταία χρόνια, να περνάει για πρώτη φορά στην ιστορία της στους "16" του Μουντιάλ και έπειτα να συνεχίζει το όνειρο φτάνοντας τελικά ως τους 8".

Είδαμε τον Κριστιανο Ρονάλντο και τον Λιονέλ Μέσι να παίρνουν μέρος αμφότεροι σε τέταρτο Μουντιάλ στην καριέρα τους (2006, 2010, 2014, 2018) και να παραμένουν ακόμα "άσφαιροι" σε νοκ-άουτ φάση της διοργάνωσης! Την ίδια ώρα η Αφρική για πρώτη φορά μετά το 1982 είδε όλους τους εκπροσώπους της να αποκλείονται στη φάση των ομίλων, ενώ η Ιαπωνία έγινε η πρώτη ομάδα μετά από 48 χρόνια που έχασε πρόκριση αν και προηγήθηκε 2-0!

Και φυσικά, επειδή στη Ρωσία αυτές τις ημέρες γίνονταν τα... ΠΑΝΤΑ, είχαμε φτάσει στο σημείο να τραγουδάμε για σχεδόν έναν ολόκληρο μήνα "It's coming home" μαζί με τους Άγγλους, που είχαν ανέβει στα σύννεφα της ευτυχίας και κατέβηκαν (απότομα) από αυτά μόνο χάρη στους εκπληκτικούς Κροατές που αποδείχτηκαν η ΟΜΑΔΑ των παρατάσεων σε αυτό το τουρνουά (3 προκρίσεις σε ισάριθμες παρατάσεις από τη φάση των "16" και μετά για να υποκλιθούν τελικά στην Γαλλία που σήκωσε πανάξια το τρόπαιο).

England's Harry Kane celebrates after scoring his side's first goal during the round of 16 match between Colombia and England at the 2018 soccer World Cup in the Spartak Stadium, in Moscow, Russia, Tuesday, July 3, 2018. (AP Photo/Victor R. Caivano)
England's Harry Kane celebrates after scoring his side's first goal during the round of 16 match between Colombia and England at the 2018 soccer World Cup in the Spartak Stadium, in Moscow, Russia, Tuesday, July 3, 2018. (AP Photo/Victor R. Caivano) AP PHOTO/VICTOR R. CAIVANO

Στην τελική, ευτυχώς που βρέθηκε και το συμπαθέστατο Μεξικό, που πέρασε από τους ομίλους αλλά αποκλείστηκε για 7η διαδοχική φορά στους "16" (αριθμός ρεκόρ για εθνική ομάδα) για να έχουμε και μία ποδοσφαιρική "σταθερά" γιατί με τόσες αλλαγές, κοντέψαμε να χάσουμε τη μπάλα!

Να χάσουμε τη μπάλα είπαμε; Όχι δα, δεν θα τους κάνουμε το χατίρι. Στις παλαβομάρες που βιώσαμε σε αυτό το Μουντιάλ από τις 14 Ιουνίου και μετά εμείς βρήκαμε τον τρόπο και απαντήσαμε με τη δική μας τρέλα και η αλήθεια είναι πως όσοι συμμετείχαν σε αυτήν βγήκαν πολλαπλά κερδισμένοι με δώρα και μία εμπειρία ζωής.

Ναι, για το εκπληκτικό παιχνίδι χαμένου θησαυρού σε παραλία της Αττικής ο λόγος, που δημιουργήθηκε για τους αναγνώστες του Sport24.gr, με τους 10 τυχερούς που προέκυψαν μέσω διαγωνισμού να παίρνουν ένα άτομο της επιλογής τους και να συμμετέχουν σε ένα διαδραστικό παιχνίδι που τους άφησε όλους ενθουσιασμένους.

English fans hold up a replica of the World Cup trophy ahead of the round of 16 match between Colombia and England at the 2018 soccer World Cup in the Spartak Stadium, in Moscow, Russia, Tuesday, July 3, 2018. (AP Photo/Matthias Schrader)
English fans hold up a replica of the World Cup trophy ahead of the round of 16 match between Colombia and England at the 2018 soccer World Cup in the Spartak Stadium, in Moscow, Russia, Tuesday, July 3, 2018. (AP Photo/Matthias Schrader) AP PHOTO/MATTHIAS SCHRADER

Για αρχή υπήρχε ένα βανάκι που μετέφερε το βράδυ της 1ης Ιουλίου τους 20 τυχερούς και "ανυποψίαστους" νικητές στην παραλία, όπου εκεί τους περίμενε ένας ειδικός για να δώσει οδηγίες και να δώσει το σύνθημα της έναρξης. Της... σέντρας δηλαδή πριν από την κανονική σέντρα, την ποδοσφαιρική, με αντιπάλους Κροατία και Δανία για τη φάση των "16".

Τα 10 ζευγάρια, που ζούσαν μέσα στην καρδιά του καλοκαιριού το δικό τους ποδοσφαιρικό όνειρο μπολιασμένο με χρυσόσκονη μυστηρίου και περιπέτειας, κλήθηκαν να καλύψουν μία απόσταση επιλύοντας γρίφους, απαντώντας σε κουίζ και "ξετρυπώνοντας" νέα στοιχεία με τρία μόνο "εργαλεία" στη διάθεσή τους: ευρηματικότητα, συνεργασία και φυσικά φακούς κεφαλής με μπαταρίες Energizer.

Παγκόσμιο Κύπελλο στην παραλία: η απόλαυση που έγινε λατρεία
A.PAROUSIDIS

Ειδικά οι τελευταίοι που ήταν στη διάθεση των ζευγαριών ήταν ό,τι καλύτερο μπορούσαν να έχουν για να κάνουν πιο εύκολη τη ζωή τους, μιας που ο ήλιος άρχιζε σιγά σιγά να δίνει ασίστ στο φεγγάρι, σαν και αυτές τις ωραίες πάσες που συνηθίζει να "κερνάει" τους συμπαίκτες του ο Λούκα Μόντριτς στην εθνική Κροατίας.

Ε, μετά από τόσο μυστήριο και "σπαζοκεφαλιές" είχε έρθει και η ώρα για τα ζευγάρια να απολαύσουν το έπαθλό τους που δεν ήταν άλλο από το να απολαύσουν την νοκ-άουτ μάχη των Δανών με τους Κροάτες μπροστά σε μία τεράστια γιγαντοοθόνη κάτω από τα αστέρια μαζί με άλλα μικρο-activities.

Παγκόσμιο Κύπελλο στην παραλία: η απόλαυση που έγινε λατρεία
A.PAROUSIDIS

Και η αλήθεια είναι πως όσοι βρέθηκαν στην παραλία θα διηγούνται για χρόνια αυτό το σκηνικό καθώς συνδύασαν το τερπνόν μετά του ωφελίμου. Από τη μία, δύο γκολ μέσα στα πρώτα 4 λεπτά για να "ανάψουν τα αίματα" και από την άλλη φαγητό με ένα full organized BBQ, μπύρες και αναψυκτικά.

Από τη μία Σμάιχελ και Σούμπασιτς να δίνουν ρεσιτάλ πιάνοντας πέναλτι ο ένας μετά τον άλλο και να συναγωνίζονται για τον τίτλο του κορυφαίου και από την άλλη οι τυχεροί να έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν συσκευές όπως μίνι ραδιόφωνα και ανεμιστήρες που λειτουργούσαν με Energizer μπαταρίες.

Παγκόσμιο Κύπελλο στην παραλία: η απόλαυση που έγινε λατρεία

Και για το τέλος, έκρηξη συναισθημάτων από τη μία, με τους Κροάτες να αποδεικνύονται ανθεκτικότεροι ψυχικά στα πέναλτι και να παίρνουν το εισιτήριο για τους "8" και νέα δώρα για τους 10 τυχερούς, με τις promoters να μοιράζουν mini gifts και να δίνουν πληροφορίες για τη λειτουργία τους σε όποιον είχε την παραμικρή απορία.

Κάπως έτσι κύλησε μία ξεχωριστή ελληνική ποδοσφαιρική βραδιά, με την παραλία να "αιχμαλωτίζει" τους καλεσμένους της με φαγητό και εκπλήξεις και όλοι οι τυχεροί να έχουν πλέον κατασταλάξει για το ποιος είναι ο απόλυτος οδηγός επιβίωσης για να απολαύσεις το Μουντιάλ στην παραλία. Δεν συμφωνείτε;

Παγκόσμιο Κύπελλο στην παραλία: η απόλαυση που έγινε λατρεία
A.PAROUSIDIS

News 24/7

24MEDIA NETWORK