Η απάντηση της Βαλένθια στην καταγγελία της DC Comics ήταν 'ελληνική'

Η DC Comics κατηγορεί τη Βαλένθια για αντιγραφή του logo που παραπέμπει στον Batman. Και ο ισπανικός σύλλογος πέρασε στην αντεπίθεση με ατάκα που είχε έντονο άρωμα Ελλάδας.

Η απάντηση της Βαλένθια στην καταγγελία της DC Comics ήταν 'ελληνική'

Το σχέδιο μιας νυχτερίδας είναι η αιτία αντιπαράθεσης ανάμεσα στην DC Comics και τη Βαλένθια. Η αμερικανική εταιρία κατηγορεί τον ισπανικό σύλλογο για αντιγραφή του logo που παραπέμπει στον Batman και έχει προσφύγει στην υπηρεσία πνευματικής ιδιοκτησίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η κίνηση αυτή της DC έχει προκαλέσει έντονο εκνευρισμό και θυμηδία στους ανθρώπους της Βαλένθια, που πέρασε στην αντεπίθεση με ατάκα made in Greece!

"Δεν πρόκειται να σταματήσουμε να χρησιμοποιούμε την νυχτερίδα γιατί το θέλει η DC Comics, δεν έχει υπάρχει κανένα διαφημιστικό brand που έχει παγκόσμια αποκλειστικότητα στις νυχτερίδες. Όταν αυτός ο σύλλογος έπαιζε με τη νυχτερίδα στο στήθος, στις ΗΠΑ κυνηγούσαν βίσονες!" ήταν η χαρακτηριστική ατάκα των Ισπανών, θυμίζοντας πως η ομάδα ιδρύθηκε το 1919 και ο Batman 'γεννήθηκε' είκοσι χρόνια μετά.

Η Βαλένθια χρησιμοποιεί το συγκεκριμένο σχέδιο για τον εορτασμό των 100 χρόνων από ιδρύσεως του συλλόγου και υποστηρίζει πως από το 1921, δύο χρόνια μετά την ίδρυση της, έχει κατοχυρώσει επίσημα την χρήση του σήματος με τη νυχτερίδα.

Η απάντηση της Βαλένθια στην καταγγελία της DC Comics ήταν 'ελληνική'

Η υπηρεσία πνευματικής ιδιοκτησίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχει δώσει προθεσμία μέχρι τις 30/10/2020, προκειμένου οι δύο πλευρές να φτάσουν σε μια συμβιβαστική λύση, πριν αποφανθεί η ίδια για την υπόθεση. Σύμφωνα με νομικούς κύκλους που επικαλούνται οι Ισπανοί, η καταγγελία της DC Comics δεν έχει τύχη.

Εν τω μεταξύ, η Βαλένθια βρίσκεται στα προημιτελικά του Europa League, αποκλείοντας την Κράσνονταρ την προηγούμενη εβδομάδα.

(κεντρική φωτογραφία: AP Photo/Alberto Saiz)

News 24/7

24MEDIA NETWORK