Ρονάλντο: Όταν ο γλύπτης της τραγικής προτομής του έφτιαξε και δεύτερη

Ο Εμάνουελ Σάντος είναι ο Τόμι Γουαϊζό της γλυπτικής: Ένας άνθρωπος που κατάφερε να τρολάρει δυο φορές τον Κριστιάνο Ρονάλντο μέσα σε έναν χρόνο με δυο διαφορετικές προτομές.

Ρονάλντο: Όταν ο γλύπτης της τραγικής προτομής του έφτιαξε και δεύτερη
AP/ANTONIO CALANNI

Ο Εμάνουελ Σάντος δούλευε στο αεροδρόμιο της Μαδέιρα στην Πορτογαλία και παράλληλα προσπαθούσε να κάνει τα πρώτα βήματα του ως γλύπτης. Η ιστορία του, όπως δημοσιεύτηκε από το Bleacher Report, αποδεικνύει περίτρανα ότι μερικές φορές -λίγες- είναι καλό να μην κυνηγάς να μετατρέψεις το χόμπι σου σε επάγγελμα.

Ο Σάντος παρατηρούσε τον Ρονάλντο από απόσταση, γνώριζε πώς αυτός ο ποδοσφαιριστής είναι ένας ήρωας για την μικρή πόλη της Πορτογαλίας όπου ζει και ο ίδιος με την οικογένεια του. Προσπάθησε με κάθε τρόπο να πείσει τις αρχές του αεροδρομίου ότι μπορεί, ότι έχει το θαυμασμό για τον σούπερ σταρ του ποδοσφαίρου και την αυταπάρνηση/πίστη ως προς τις ικανότητες του στη γλυπτική, για να φέρει εις πέρας ένα δύσκολο έργο: Να φιλοτεχνήσει την προτομή του Κριστιάνο Ρονάλντο.

Ο Πορτογάλος γλύπτης δούλεψε σκληρά, απομονώθηκε, πήρε αγάπη και υποστήριξη από τη γυναίκα του, έφτιαξε στο μυαλό του μια 'ανθρώπινη' και απλή εικόνα για τον Πορτογάλο ποδοσφαιριστή . Το αποτέλεσμα είχε ολοκληρωθεί και στην παρουσίαση του θα παρευρισκόταν -ω θεοί- και ο ίδιος ο Κριστιάνο. Ο παίκτης της Ρεάλ δεν είχε ιδέα ποιος ήταν ο γλύπτης της προτομής του, αλλά ήθελε να δώσει το παρόν σε μια τιμητική για τον ίδιο εκδήλωση στην πατρίδα του. Το αποτέλεσμα ήταν αστείο. Από εκείνα τα αστεία που προτιμάς να μην κοιτάς την οθόνη, για να σταματήσεις να γελάς νευρικά.

Ρονάλντο: Όταν ο γλύπτης της τραγικής προτομής του έφτιαξε και δεύτερη

Ο Ρονάλντο προσπέρασε αδιάφορα τον γλύπτη Σάντος και προσπάθησε να γελάσει κι εκείνος με το αποτέλεσμα. Ένα διαδικτυακό λιντσάρισμα, μια παγκόσμια τρολιά είχε ήδη αρχίσει, με αποδέκτες κυρίως τον Σάντος αλλά και τον Ρονάλντο. Ο ίδιος και η γυναίκα του αισθάνονταν ντροπιασμένοι, στιγματισμένοι ως εκείνοι οι 'ανίκανοι', που πλήγωσαν το γόητρο του Ρονάλντο

Όμως ο Πορτογάλος γλύπτης δεν το έβαλε κάτω. Έναν χρόνο αργότερα, κατόπιν... μισθώματος από το Bleacher Report, προσπάθησε ξανά. Άρχισε να κοπανά με πείσμα τα υλικά του και να σκαλίζει κάθε λογής λεπτομέρειες που ενδεχομένως παράπεμπαν στη φυσιογνωμία του Ρονάλντο. Αυτή τη φορά η προσέγγιση έδειχνε αρκετά διαφορετική.

ΟΚ, σας ακούμε, δεν είναι απολύτως κακό. Είναι αφύσικα τέλειο και αψεγάδιαστο. Συγκεκριμένα είναι μια προσέγγιση του Ρονάλντο όπως ακριβώς θα την επιθυμούσαν οι άνθρωποι που εργάζονται καθημερινά στη διαχείριση του brand name του. Μήπως η γλυπτική και κάθε τέχνη αγαλματοποιίας με μοντέλα δημόσια πρόσωπα, θα ήταν καλύτερο να γίνεται από όσους γνωρίζουν αυτές τις τέχνες;

Κεντρική φωτογραφία: AP/Antonio Calanni

News 24/7

24MEDIA NETWORK